HAKKARİ'de durdurulmak istenen minibüse ateş açılması sonucu şehit olan 41 yaşındaki jandarma uzman çavuş Erhan Yürüdür'ün cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari'de dün merkeze bağlı Üzümcü Köyü yakınlarındaki güvenlik noktasında durdurulmak istenen minibüse ateş açılması sonrası şehit düşen uzman çavuş Erhan Yürüdür'ün dün akşam Erbaa İlçesi'ne getirilen cenazesi, hastana morgundan alındıktan sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi Serhatlı Sokak'ta baba evine getirildi. Burada eşi Şengül ile annesi Sevim Yürüdür ve yakınları tabuta sarılarak ağladı. Yapılan dua sonrası cenaze Erbaa Büyük Cami'ye getirildi. Şehidin babası Mehmet Yürüdür, torunları 13 yaşındaki Gökay ve 8 yaşındaki Berkay ile birlikte oğlunun tabutu başında nöbet tuttu. Şehidin küçük oğlu Berkay Yürüdür'ün, babasının musalla taşına konulan tabutuna bakışı yürekleri dağladı. 13 yaşındaki büyük oğlu Gökay ise babasının fotoğrafını taşıdı.
Burada cuma namazının ardından şehit uzman çavuş için cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak tarafından kıldırılan cenaze namazına Tokat Valisi Mustafa Taşkesen, Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, CHP Milletvekili Orhan Düzgün, MHP Milletvekili Reşat Doğru, askeri personel ile vatandaşlar katıldı. Cenaze namazının ardından şehidin küçük oğlu Berkay, babasının tabutuna sarılarak ağlarken, ağabeyi Gökay Yürüdür onu teselli etmeye çalıştı. Şehidin eşi Şengül Yürüdür de cami içerisinde cenaze namazını takip etti. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde sivil memur olarak çalıştığı öğrenilen acılı eşi yakınları ile askeri personel teskin etmeye çalıştı.
Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan şehidin tabutu daha sonra cenaze aracına konuldu. Şehit uzman çavuş Yürüdür'ün cenazesi ilçedeki Şehitlik Mezarlığı'nda gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.