MARDİN'de 2006 yılında şehit düşen Jandarma Teğmen Cengiz Evranos, 31'inci doğum gününde Balıkesir Garnizon Şehitliği'ndeki kabri başında anıldı. Şehidin annesi Fikriye, babası Nuri ve kardeşi Oğuzhan'la yakınları şehitlikte pasta kesip, oğulları için gözyaşı döktü ve dua etti.
24 Eylül 2006 günü Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde teröristlerce kurulan pusuda şehit düşen jandarma teğmen Cengiz Evranos'un annesi Fikriye Evranos, “Oğlum yaşasaydı bugün 31 yaşında olacaktı. Cengiz bir 26 Ekim günü doğdu, 26 Ekim'de toprağa verdik. Cengiz'in doğum gününü her yıl o olmadan şehitlikte bu mermer taşın üstünde kutluyoruz" dedi.
Bu yıl şehitlikte 8'nci kez doğum günü düzenlediklerini anlatan Fikriye Evranos, "Bizi daha çok üzen ise oğlumu vuranlar şimdi kahraman, silah arkadaşları ise terörist oldu. Türkiye'yi bu hale düşürenlere, acımızı anlamayanlara, 'Allah daha beterini versin' diyorum. Güneydoğu bölünüyor, ip onların eline geçti. Laiklik gitti, Cumhuriyet gitti. Çocuklarımız neyin uğruna gitti. Yazıklar olsun” dedi.
Evranos Ailesi’nin yakını Hacer Demirtaş ise, “Teröristleri affederken şehit ailelerine sordular mı? Biz bunları affediyoruz dediler mi? Onların çocuğu ölseydi acaba ne yaparlardı. Bunun cevabını şehit ailelerine versinler” diye konuştu.
İLK GÖREV YERİNDE ŞEHİT DÜŞTÜ
Elazığlı bir ailenin çocuğu olan Cengiz Evranos, 26 Ekim 1982'de Palu'da doğdu. Ortaokulu Balıkesir'de bitiren Evranos, Maltepe Askeri Lisesini kazandı. Maltepe'nin ardından Kara Harp Okulu'nu bitiren Cengiz Evranos, 4 Eylül 2006'da Mardin Dargeçit'te ilk görevine başladı. Görevinin 20'nci gününde teröristlerin kurduğu pusuda yaralandı ve kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Yine bir doğum günü olan 26 Ekim'de toprağa verildi.