Mustafa TURAPOĞLU/ZİLE (Tokat), () - VAN'ın Saray İlçesi'nde PKK pususunda şehit düşen 23 yaşındaki teğmen Emre As'ın ailesinin yaşadığı Tokat'ın Zile İlçesi'ne şehit ateşi düştü.
Van'ın Saray İlçesi'nin İran sınırında, göreve giderken PKK pususunda şehit düşen piyade teğmen Emre As'ın acı haberini, Tokat'ın Zile ilçesinde yaşayan ailesine bu sabah evlerine gelen askeri görevliler verdi. Alikadı Mahallesi'nde yaşayan Melahat ve Ömer As çiftinin üç oğlundan en küçüğü olan teğmen Emre As'ın şehit haberini alan ailesi, gözyaşlarına boğuldu. Olayı öğrenen yakınları da taziye için As ailesinin evine koştu.
Zile Kaymakamı Nuri Özder ve Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi.
"OĞLUM GURURUMDUN"
Oğlunun görev yaptığı yere 20 gün önce gittiğini söyleyen emekli belediye işçisi Ömer As, "Ne söyleyeyim, vatan sağ olsun. İlk görev yeriydi, 20 gün önce gitti zaten. Takdiri ilahi, ömrü o kadarmış" dedi. Bekar olan oğlunun fotoğrafına sarılan anne Melahat As ise, "Oğlum, gururumdun" diyerek gözyaşı döktü. Acılı anneyi yakınları teselli etmeye çalıştı.
Aileyi ziyaret eden Belediye Başkanı Lütfi Vidinel de saldırıyı kınayarak, "Zilemizin ciğeri yanıyor. Ancak şu bilinsin ki Anadolu toprağında yaşamak bedel istiyor, canımızı alan hain PKK sürüsü canları ile bedellerini ödeyecektir" dedi.
Bu arada şehit ailesinin yaşadığı mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Şehit teğmen As'ın cenazesi bugün Van'da yapılacak törenden sonra Zile'ye gelecek ve yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek. 

FOTOĞRAFLI