Ramazan ÇELİK- Uğur MART- Andaç ARSLANPAY/HATAY, NİĞDE, () - ŞANLIURFA'nın Ceylanpınar İlçesi'nde Suriye'den Türkiye'ye geçiş yapmak isteyen PKK'nın bu ülkedeki kolu PYD'li teröristlerle çatışmada şehit olan piyade erler Adem Döğüşğen'in Hatay'daki,  Berat Sağırkaya'nın Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki baba evlerine ateş düştü.
Şehit er Adem Döğüşğen'in ailesi acı haberi Mersin'de aldı. Mersin'den Hatay'ın merkez Antakya İlçesi Büyüldalyan Mahallesi'ndeki evlerine gelen anne Süheyla ve baba Musa Döğüşğen, evin önündeki kalabalığı görünce ağıtlar yaktı. Türk bayrağı asılan evde taziyeleri kabul etmeye başlayan aileyi, eve gelen askeri yetkililer teskin etmeye çalıştı. Şehidin cenazesi ikindi namazından sonra düzenlenecek törenin ardından mahalle mezarlığında toprağa verilecek.
ÜVEY BABASI BÜYÜTMÜŞ
Aynı olayda ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit düşen 21 yaşındaki piyade er Berat Sağırkaya'nın Niğde'nin Çamaradı İlçesi'ndeki Burç Köyü'nde oturan ailesine acı haberi Kaymakam Mustafa Serin ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cem Gökdemir verdi. Şehidin annesi Nebile Türken acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Bir kız kardeşi bulunan şehit Berat Sağırkaya'nın 5 yaşındayken babası İbrahim'i kaybettiği ve kendisini üvey babası Bahattin Türken'in büyüttüğü belirtildi. Berat Sağırkaya, ikindi namazının ardından düzenlenecek törenden sonra köy mezarlığında toprağa verilecek.
GENELKURMAY BAŞKANI ÖZEL, TAZİYE MESAJI YAYINLADI
Öte yandan Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de şehitler için bir taziye mesajı yayınladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınlanan taziye mesajın Özel şöyle dedi:
"Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri adına Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilerim."

FOTOĞRAFLI