VALİ: OLAY RUS, GÜRCÜ VE AZERİ MAFYA HESAPLAŞMASI
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, polis memuru Hüseyin İmrağ’ın şehit olduğu silahlı çatışmanın Rus, Azeri ve Gürcü mafya üyeleri arasındaki önceden meydana gelen olayın devamı olduğunu açıkladı.
Edirne Emniyet Müdürlüğü’nün 15 şüpheyi gözaltına aldığını kaydeden Vali Dursun Ali Şahin, şüphelilerden birinin İnterpol tarafından kırmızı bültenle arandığını da ifade etti. Gruplar arasında hesaplaşmanın neden meydana geldiğinin henüz belirlenemediğini kaydeden Vali Şahin, şunları söyledi:
"Ancak bana intikal eden bilgiye göre Rus, Gürcü ve Azeri mafyasının birbirleriyle bir daha önceki olaydan hesaplaşmanın devamını bu sefer Edirne’de sürdürmelerinden ibaret. Huzur şehri Edirne’de böyle bir olayın gerçekleşmesi gerçekten bizi üzdü. Benimde göreve başladığım ilk günde böyle bir olayla karşılaşmak benim için de büyük üzüntü oldu."
EDİRNE'Yİ NEDEN SEÇTİLER?
Edirne’nin neden bir buluşma yeri olarak seçildiğinin soruşturma aşamasında ortaya çıkacağını anlatan Vali Şahin, “Tamamen başka ülkelerinin vatandaşlarının hesaplaşma mahalli olarak Edirne’yi seçmelerindeki anlamı da anlamış değilim. Niye Edirne’yi seçtiler? Rus, Azeri ve Gürcü vatandaşı 2’şer ve 3’er kişiler, toplamda 15 kadar şüpheli yakalandı. Önceki bir olayın devamı niteliğinde burada bir olay sonucu polis memurumuz şehit oldu. Şüphelilere ait 5-6 araç elimizdedir. Takibi emniyetteki sorgulamadan sonucu neden hesaplama olduğu açığa çıkacak" dedi.

EÖ(LK/ESM) (FOTOĞRAFLI)