EDİRNE’de şehiriçi ulaşım hizmetlerine yapılan zamları protesto etmek için belediye binası önünde toplanarak Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’ye yönelik olarak slogan atan, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 23 kişi hakkında, hakaretten 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Edirne Belediye Meclisi'nin geçen Ocak ayında şehiriçi ulaşım hizmetlerine yaptığı zamları protesto etmek için üniversite öğrencilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 50 kişilik grup, Saraçlar Caddesi’nde toplandı. Eylemciler ellerinde pankart ve dövizlerle yürüyüş yapan belediye hizmet binası önüne gelerek zamları protesto etti. Eylem sırasında göstericilerin bir bölümü Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’ye yönelik ‘zam-para Hamdi’, ‘Rantçı Hamdi’, ‘yalancı, halk düşmanı Sedefçi’ sloganları attı. Eylemin ardından Sedefçi, avukatı aracılığıyla Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusunda bulundu.
POLİS İSİMLERİ TESPİT ETTİ
Savcılık talimatıyla Edirne Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekiplerince görüntülerin incelenmesi sonucu isimleri tespit edilen ve aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 3’ü kadın 23 kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Edirne Cumhuriyet Savcısı Ulaş Yılmaz tarafından yürütülen soruşturmada isimleri belirlenen 23 kişi hakkında iddianame düzenlenerek kamu görevlisine, görevinden dolayı hakaret suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle Edirne 2’nci Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.
"DEMOKRATİK HAKKIMIZ"
2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan ilk duruşmasında kendisini savunan sanıklardan bir bölümü suçlamaları kabul etmedi. Mahkemede bazı sanıklar ise döviz, pankart taşıdıklarını ve slogan attıklarını kabul ederek demokratik haklarını kullandıklarını savundu. Duruşma, olay günü çekilen görüntülerin izlenmesinin ardından eksiklerin savunmaların tamamlanması için 2 ay sonraya ertelendi.
Gösterilere yolaçan toplu taşıma ücretleri öğrenci için 1 liradan 1 lira 15 kuruşa, tam bilet için de 1 liradan 1 lira 60 kuruşa yükseltilmişti.

EÖ(LK/AAA)(FOTOĞRAFLI)