Ebubekir KARATOPRAK/ŞIRNAK, () - ŞIRNAK'ın Kumçatı Beldesi'nde BDP'den Belediye Başkanı seçilen Mehmet Demir'in evine dün gece taşlı saldırı düzenlendi. Atılan taşlarla pencerelerin camları kırılırken, saldırganlar havaya ateş açtıktan sonra kaçtı. Jandarma ekipleri, olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.
Geçen pazar günü yapılan yerel seçimlerde Şırnak'ın merkez Kumçatı Beldesi'nde BDP'den Belediye Başkanı seçilen Mehmet Demir'in evine dün gece yarısına doğur gelen kişiler taşlı saldırı düzenledi. Saldırıda evin pencerelerinin camları kırılırken, saldırganların havaya ateş açarak kaçtıkları ileri sürüldü.
Demir'in kızı Katibe Demir, çok korktuğunu belirterek, "Evde oturuyorduk. Misafirler gelip gidiyordu. O esnada biz sesler doyduk. Zannettik ki eğleniyorlar. Ancak baktık evimize saldırıyorlar. Camlarımızı kırdılar. Silah seslerini duyduk. Belediyeyi size bırakmayız, bu belediye bizim diyorlardı" dedi.
BDP'li Demir ise Kürtçe yaptığı konuşmada, olay sırasında evde olmadığını belirtere, saldırıyı yapan kişilerin bulunması için davacı olduğunu söyledi.
Şırnak Barosu da olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, saldırıyı kınadı. Açıklamada, "Bizler tüm tarafları sağduyulu ve sakin olmaya, sorumluluğu bulunan biyasi partilerin de bu gergin ortamı normale çevirecek söylemlerde bulunmaya çağırıyoruz" denildi.
Güvenlik güçleri olayla ilgili yaptığı soruşturmada 5 kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi.

EK(GG/SS) (FOTOĞRAFLI)