Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu’yu cazibe merkezi haline getirmeyi hedefleyen yeni yatırım planını açıkladığı Diyarbakır’da “korucu zirvesi” de yaptı. Edinilen bilgilere göre, korucularla yapılan toplantıda Başbakan Yıldırım, yeni güvenlik stratejisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bazı komutanlar ve Emniyet yetkililerinin de hazır bulunduğu toplantıda, “Artık teröristin gelmesini beklemek yok, Van ve Hakkari’deki gibi teröristin üstüne gideceğiz. 

KORUCULARA YENİ İMKANLAR 

Askerimiz, polisimiz, korucumuz omuz omuza, operasyonlar sonuna kadar sürecek” dediği öğrenilen Yıldırım, bir korucunun verilen şehitlere vurgu yaparak kullandığı, “PKK ile kan davamız var” sözleri üzerine, “Onlarla sadece sizin değil, 79 milyonun kan davası var” ifadesini kullandığı kaydedildi. Yıldırım’ın, “Önce kendi evimizi temizleyeceğiz, operasyonlar sonuna kadar sürecek. Bunlar Kürt halkını asla temsil etmiyor, Kürt halkının düşmanları” değerlendirmesinde bulunduğu belirtildi. 
Yayımlanan son KHK’lerle görev alanı genişletilen ve farklı illerde de görev alabilmelerine imkan sağlanan korucuların, silahlar konusundaki beklentileri de giderilmişti. Görüşmede, şu detayların da gündeme geldiği öğrenildi: 
- Bazı korucular, doğrudan iletişim için İçişleri Bakanlığı bünyesinde “Koruculuk Daire Başkanlığı” oluşturulmasını talep etti. Başbakan’ın talimatıyla İçişleri Bakanı Soylu, çalışma başlattı. 
- Sigorta ve maaş artışı beklentisi üzerine Yıldırım’ın, “Siz de, asker ve polisle aynı işi yapıyorsunuz, özlük haklarınızla ilgili düzenleme en kısa sürede yapılacak” mesajı verdiği bildirildi. 
- Son dönemde kırsaldaki operasyonlara aktif olarak katılan korucuların durumu da gündeme geldi. Özellikle genç korucuların “uzman erbaş” olması konusunda çalışma yapılacak. 
- Bazı bölgelerde, “Korucu timleri” değerlendiriliyor. Bu konuda Bakanlık çalışma yapacak. 

Nerede olurlarsa olsunlar!

Yıldırım, şehitlerin verildiği Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki 2. Hudut Tugay Komutanlığı birliklerini ziyaret ederek, operasyona giden Mehmetçikleri uğurladı. Yıldırım, askerlere seslenirken, “Savunmada değil taarruzda olacağız. Nerede, hangi taşın arkasında, hangi mağaranın içinde bu alçaklar varsa bulup etkisiz hale getireceğiz” ifadelerini kullandı. 

12 NOKTA KALDI

Yeni İçişleri Bakanı Soylu’nun daha sık bölgede olacağını vurgulayan Yıldırım,  “Bütün gücümüzü varımızı yoğumuzu bunların yurtiçinde kümelendikleri 10-12 yer var. Bu yuvalarına girmek suretiyle bu alçak terör örgütünü hizaya getireceğiz. Sizlere güveniyoruz. Bütün millet sizin duacınızdır” dedi. Yıldırım, operasyonda elinden yaralanan bir askerle de sohbet etti.  

Kahraman Tendürek şehitlerini şafakta uğurladı

Başbakan Yıldırım, Diyarbakır’daki yoğun mesaisinin ardından programında olmamasına karşın önce Van’a geçti. Tendürek’te çok sayıda teröristi etkisiz hale getirirken şehit düşen 8 Mehmetçiği memleketlerine uğurlama törenine katıldı. 

BAKANLAR DA GELDİ

Sabah 04.30’da, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı’ndaki törende Başbakan Yıldırım’a, kabineden Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve yeni İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da eşlik etti.