İZMİR’de emekli öğretmen 82 yaşındaki Ş.K., telefon arayıp kendilerini 'savcı' olarak tanıtan dolandırıcılara 252 bin lirasını kaptırdı. Yaşlı kadından, olayı kimseye anlatmamasını ve banka görevlilerine karşı da gülümsemesi gerektiğini söyleyen S.K. ve Y.K., 50 bin lira daha aldıkları sırada harekte geçen polisler tarafından yakalandı.
Geçen hafta kimliği belirsiz bir kişi, emekli öğretmen Ş.K.’yı, arayıp, kendisini 'Karşıyaka cumhuriyet savcısı' olarak tanıttı. Ş.K.’ya, ilk olarak Diyarbakır’ın Ergani İlçesi’nde bilgileri kullanılarak kredi çekildiğini, ancak şebeke üyelerinin parayı almalarının son anda önlendiği söylenerek güveni kazanıldı. Sözde savcı, bu olayı araştıracaklarını ve bankalar arasındaki yolsuzlukları ortaya çıkaracaklarını söyledi. Telefondaki sahte savcı, konuşma sırasında Ş.K.’nın 3 bankada toplam 350 bin TL parası olduğunu da öğrendi.
BANKALARI TEK TEK DOLAŞTIRDI
İlk bankadan 52 bin TL para çektiren dolandırıcılar, bunu banka önünde yaşlı kadından teslim aldı. Ertesi gün oyunlarına devam eden şüpheliler, bu kez de bir başka bankadaki 200 bin TL parasını çektirip yine aldı. Artık para vermek istemediğini söyleyen Ş.K.’yı, kendilerine yardım etmediği gerekçesiyle tutuklamakla tehdit eden dolandırıcılar, ondan ayrıca olaydan kimseye bahsetmemesini istedi. Bankaya gittiğinde, görevlilere sürekli gülümsemesi gerektiğini söyledi.
Arayanların kendisini sürekli farklı numaralardan araması üzerine dolandırıldığını anlayan Ş.K., polisten yardım istedi. Dolandırıcıların kendisini yeniden aramasının ardından Ş.K., polisin yönlendirmesiyle hareket etti. İnönü Caddesi üzerindeki banka şubesinden 50 bin lira çeken Ş.K.’den parayı alan S.K., polis tarafından takip edilmeye başlandı. Bu sırada S.K.’nın de başka bir kişi tarafından takip edildiği polislerce tespit edildi. Operasyonu genişleten ekipler, S.K. ile onu takip eden Y.K.’yı yakaladı. İki şüphelinin de Ş.K.’yı arayıp, parayı alan kişiler olduğu ortaya çıktı. Yaşlı kadının onlara son olarak verdiği 50 bin lira S.K.'nın üzerinde ele geçirilirken, önceki alınan paralar ise bulunamadı.
Dolanrıcılık şüphelileri S.K. ile Y.K., işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.