ADANA'da, kendisine tabancayla ateş edip yaralayan konsomatrislik yapan eşi 25 yaşındaki Sevtap Pala'yı sokak ortasında boğazından bıçaklayarak öldürdüğü öne sürülen 32 yaşındaki Kadir Pala hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Savcı, eşinin açtığı ateş sonucu yaralanan ve ayağında da protez bulunan cinayet zanlısı Pala'nın "Eşimi tek başıma öldürdüm" ifadesini inandırıcı bulmadı. Katil zanlısı kocayla onu olay yerine getiren taksici 39 yaşındaki Levent Günaydın hakkında 24'er yıla kadar hapis cezası istendi.
Merkez Çukurova İlçesi'nde yaşanan olayda, iddiaya göre, barlarda konsomatrislik yapan Sevtap Pala, 6 yıl önce Kadir Pala ile evlendi. Sağ ayağı protezli olan Pala, iddiaya göre eşine devamlı şiddet uygulamaya başladı. Bir süre ayrı yaşayan Pala çifti, yaklaşık 9 ay önce de Yurt Mahallesi'nde ev kiralayıp tekrar bir araya geldi. Ancak olaydan, kısa süre önce yine araları açıldı. Geçen 24 Kasım gecesi telefonla görüşen çift, sabah saat 04.30'da konuşmak için sokakta buluştu. Kısa süre konuştuktan sonra tekrar aralarında tartışma çıkınca, Sevtap Pala çantasında taşıdığı ruhsatsız tabancasını çıkartıp eşinin belden aşağısına doğru rastgele ateş etmeye başladı. Tabancadaki 6 kurşunu da sıkan Sevtap Pala, kurşun bitince kaçmaya başladı. Eşinin açtığı ateş sonucu kollarından, bacağından ve kasık bölgesinden kurşunla yaralanan Kadir Pala, yakalayıp yere yatırdığı eşini ekmek bıçağıyla bıçakladı. Sevtap Pala, boğazından, sırtından ve elinden aldığı bıçak darbeleri sonucu olay yerinde öldü. Yaralı katil zanlısı da Adana'da kaldırıldığı hastanede yapılan ilk müdahalenin ardından yakınları tarafından Tarsus'taki bir özel hastaneye götürüldü. Kadir Pala, tedavisinin ardından 3 Aralık 2013'te, onu olay yerine götüren ve ailece tanıştıkları taksici Levent Günaydın da 6 Aralık 2013'te tutuklandı.
TAKSİCİ DE SUÇ ORTAĞI
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, katil zanlısı Kadir Pala ile taksici Levent Günaydın hakkında 'asli iştirak halinde tahrik altında kasten öldürme' suçundan 24'er yıla kadar hapis cezası istendi. Katil zanlısı kocanın sağ ayağında protez bulunduğuna da dikkat çekilen iddianamede, onu olay yerine götüren ve ailece tanıştıkları taksici Levent Günaydın'ın da cinayete yardım ettiği ileri sürüldü.
Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde, olay yerine eşinin isteği üzerine konuşmak amacıyla gittiğini ileri süren Kadir Pala, "Araçtan indiğimde eşim birden ateş etmeye başladı. İlk mermi protez bulunan bacağıma isabet etti. Sonra beni aracın etrafında kovaladı. Aracın etrafında 3 tur attıktan sonra tekrar karşı karşıya geldik. Tekrar tabancasını doğrultarak ateş etmeye devam etti. Ben de can havliyle üzerine koştum. Üzerimde taşıdığım bıçakla saldırdım. Taksici bizi aralamak istedi, ama başarılı olamadı. Sonra polisi aradım. Gelen ekibe de teslim oldum. Ben eşimi öldürmeseydim, o beni öldürecekti" diye konuştu. Levent Günaydın da hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.
İddianame kabul edilirse sanıkların yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacak.