ADANA, () - ADANA'da 10 Kasım töreni sırasında protesto gösterisi yapanlara 'gavat' diyen Vali Hüseyin Avni Coş hakkında, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma yürütüldüğü açıklandı.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 10 Kasım 2013 günü, Atatürk'ün ölümünün 75'inci yıldönümü nedeniyle Adana Atatürk Parkı'nda düzenlenen  anma töreni sırasında kalabalık içerisinde bulunan şüpheliler 23 yaşındaki O.K. ve 21 yaşındaki S.Z.'nin Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'a, Vali Coş'un da bu kişilere hakarette bulunduğu  bulunduğunun iddia edildiği belirtildi.
Şüpheliler S.Z. ile A.O.K. hakkında yürütülen soruşturma sonucu, haklarında 'hakaret ve tehdit' suçundan kamu davası açıldığı hatırlatılan açıklamada, yine olay sırasında protestoculara hakaret ettiği ileri sürülen Vali Coş hakkındaki iddia ile ilgili olarak da, 4483 sayılı yasanın 12'inci maddesi uyarınca hazırlık soruşturmasının şahsi suçlardan olması, bu suçtan soruşturma yapma yetkisinin en yakın il başsavcısına ait olması nedeniyle, soruşturma evrakının görevsizlik kararı ile Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildiği vurgulandı. Açıklamada, şöyle denildi:
"Söz konusu olaya ilişkin karar 27 Kasım 2013'de verilmesine karşın, uzun süre sonra konunun karar yeni verilmiş gibi gündeme getirilmesi ve Adana Valisi hakkında hiçbir işlem yapılmıyormuş gibi izlenim uyandırılmaya çalışılmasının dikkat çekici bulunduğu" kaydedildi.