ESKİ Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanığın yargılandığı "Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs" iddialarına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 4 tutuksuz sanık katıldı. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ‘ın da aralarında bulunduğu 7 sanık ise duruşmaya katılmadı.
SAVCI, YARGITAY KARARININ BEKLENMESİNİ İSTEDİ
Katılan sanıkların beyanının alınmasının ardından duruşma savcısına görüşü soruldu. Duruşma savcısı, Ergenekon üyeliğinden ceza istenilen sanıklara isnat edilen suçun tespiti için öncelikle kamuoyunda 'Ergenekon' olarak bilinen yapılanmanın terör örgütü olup olmadığı konusunun yargı kararı ile tespit edilmesi gerektiğini belirterek, "Bu konuda mahkemece (İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi) verilen kararın henüz kesinleşmediği anlaşıldığından bu dosyanın sonucunun beklenmesi talep olunur" dedi.
MAHKEME, GEREKÇELİ KARARI İSTEDİ
Savcının bu talebinin ardından mahkeme kısa bir ara verdi. Aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, savcının talebi doğrultusunda Ergenekon davasını karara bağlayan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılarak dosyanın gerekçeli kararının bir suretinin istenmesine ve ondan sonra savcısının talebinin değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma ertelendi.
GEREKÇELİ KARAR YAZILIYOR
Silivri’de görülen Ergenekon davası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 5 Ağustos 2013 tarihinde karara bağlandı. Mahkemenin gerekçeli kararına ilişkin yazımı ise devam ediyor.
  SG (MK)