Gezi olaylarıyla ilgili ana soruşturma dışında "terörle mücadele kanunu" başlığında yürütülen soruşturmalardan biri davaya dönüştü. İddianame, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. "2'nci dalga operasyonu" ve sonrasındaki tartışmaların ortasındaki isim olan Savcı Muammer Akkaş'ın imzasını taşıyan iddianamede, 4'ü tutuklu 36 kişinin "terör örgütü üyesi olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak", "terör örgütü propagandası yapmak" suçlarını işlediği iddia ediliyor.
Gezi Parkı eylemlerine ilişkin İstanbul TMK 10. maddesiyle yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianame İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.
Aralarında Devrimci Karargah davasının sanıklarından Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında savcı hazırlanan iddianamede sanıklara "terör örgütü üyesi olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak", "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamaları yöneltildi.
Bir süre önce ikinci dalga yolsuzluk iddialarına ilişkin dosya elinden alınan TMK 10'la yetkili Cumhuriyet savcısı Muammer Akkaş tarafından hazırlanan 95 sayfalık iddianamede 9 polis memuru ve Taksim'de bir otelin müdürü iddianamede mağdur olarak yer aldı.
(BB)