MANİSA Turgutlu İlçesi’nde kendisini aldattığını ileri sürdüğü eşi Gülcan Çelen’i bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen M.Ç. için savcı mütaalasında, aldatmanın öldürme değil ancak boşanma nedeni olabileceği belirtip, 'haksız tahrik' indiriminden yararlanmamasını istedi. Dava, savunma için sanık vekilinin süre istemesi üzerine ertelendi.
Turgutlu’da maden işçisi 38 yaşındaki M.Ç., geçen 8 Mart’ta, evde 3 çocuğundan ikisinin gözü önünde şiddet uyguladığı aynı yaştaki eşi Gülcan Çelen’i, kaçmaya çalışırken sokak ortasında yakalayıp, bıçakla öldürdü. Eş katili olan M.Ç., hakkında Manisa Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis istemiyle dava açıldı. Davanın bugün üçüncüsü görülen duruşmasına tutuklu sanık M.Ç., öldürülen Gönül Çelen’in babası Mustafa Ergün, müşteki vekili avukat Serpil Yeşilyurt ve sanık vekili avukat Emin Uz katıldı. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu üyesi kadınlar ve CHP Manisa milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel de izledi.
Daha önceki duruşmalarda eşinin kendisini aldattığını öne süren M.Ç., hakkında savcının mütalaası okundu. Savcı 'tasarlayarak kasten adam öldürme' suçunun aşikar olduğunu ve sanığın 'haksız tahrik' indiriminden yararlanamayacağını söyledi. Savcının mütalaasında, aldatmanın öldürme nedeni olamayacağı ancak boşanma nedeni olabileceği ifade edildi. Duruşma sanık M.Ç.’nin avukatının savunma için süre istemesi üzerine ertelendi.
'ÖRNEK OLSUN'
Öldürülen Gülcan Çelen’in babasının avukatı Serpil Yeşilyurt, savcının mütalaasının kadın cinayetlerine yönelik davalara örnek olacağını söyledi. Yeşilyurt, "Tüm kadın cinayetlerinde kocalar aynı nedene sığınıyor. 'Eşim beni aldattı, haksız tahrik indiriminden yararlanmak istiyorum' diyorlar. Burada aldatma yok. Ama bu mütaalayla aldatmış olsa bile haksız tahrik indiriminden yararlanılamayacağı ancak boşanma nedeni olabileceği belirtildi. Bu tüm kadın cinayetlerindeki davalara örnek olsun" dedi.
'GÖZYAŞLARINI TUTAMADI'
Duruşma öncesinde Kadın Cinayetlerini önleyeceğiz Platformu üyesi kadınlar ve Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel Adliye önünde kadın cinayetlerini protesto etti. Platform sözcüsü Ayşe Doğan, kadın cinayetlerinde eşlerin aldatma yalanını ortaya attığını öne sürerek kadınları lekeleme istediklerini söyledi. Kadın cinayetlerine verilen ceza indirimlerinin önüne geçilmesi için düzenleme yapılmasını talep eden kadınlar, sloganlar atıp, basın açıklaması yaptı. Bu sırada adliye önündeki protestoya katılan baba Mustafa Ergün gözyaşlarını tutamadı. "Kızımın hiçbir suçu yoktu?" diyen baba Ergün’ü CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz ve Özgür Özel sakinleştirdi.

----
M.Ç.: Musa Çelen