ÖĞLEDEN SONRA BAŞKA SAVCI DURUŞMAYA GİRDİ
Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlama olayının Eskişehir Askeri Mahkeme'de yapılan duruşmasına öğleden sonra devam edildi. Öğlede sonraki duruşmaya mahkeme savcısı Albay Erol Er, mazereti nedeniyle katılmadı. Er'in yerine Yüzbaşı Serhat Bozbaş duruşmaya katıldı.
ASTEĞMEN: BAZI KULELERDE MAKET ASKERLER VAR, KAMERALAR KAYIT YAPMIYOR
Duruşmada Asteğmen Kemal Yavuz Türkmen ile Onbaşı Hüseyin Şimşek tanık olarak dinlendi. Asteğmen Kemal Yavuz Türkmen, patlamanın olduğu mühimmat deposunda gece geç saatlere kadar çalışıldığını, birlikteki kulübelerin bazılarının kapalı, bazılarında ise maket askerlerin olduğunu söyleyerek şu iddialarda bulundu:
"Uzun süredir mühimmat depolarında çalışma yapılıyordu. Patlamanın olduğu gün ben nizamiyede görevliydim. Önceki gün askerlerin mühimmat deposunda saat 22.00-23.00'e kadar çalıştıklarını biliyorum. Patlamadan önceki gün depoya gittiğimde depo içerisinde uzun, depo dışında kısa dönem askerlerin çalıştığını gördüm. Haziran ayındaki sevkiyatta ben de araç komutanı olarak görev yapıyordum. İşin bitmesi için mühimmat taşınmasına ben de yardım ettim. Vagon içerisinde dağılmış el bombalarıyla, kasaların halatlarının koptuğunu gördüm. Murat yarbayın görev yaptığı zaman mesai 17.30'da biterdi. Birlikte 10 adet kule var ama hepsi açık değil. Bazı kulelerde maket askerler var. Nöbet tutturacak yeterli askerimiz yoktu. Nizamiyede ise caydırıcı nitelikte bir kamera vardı. Ama kesinlikle kayıt yapmıyordu. Gerçek olup olmadığını da bilmiyorum."
347'nci Kısa Dönem Bakım Onbaşı Hüseyin Şimşek de, patlama olduğu sırada dağıtım izninde olduğunu ifade ederken, "Birliğe geldiğim zaman bana askerlerin burada saat 23.00-24.00'e kadar çalıştırıldıkları söylendi" dedi.
"ÖZEL EKİP İNCELEME YAPSIN"
Şehit yakınlarının avukatları mahkeme heyetine sundukları yazılı dilekçeyle daha önce İstanbul'da meydana gelen Mısır Çarşısı, Sinagog ve HSBC'deki patlama olaylarında görev yapan özel ekibin Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda incelemede bulunmalarını istedi.
Eskişehir Askeri Mahkeme heyeti, duruşmaya yarın saat 10.00'a kadar ara verdi. KA,HT(EK/İD)