Zap nehrini şişme botlarla geçen IŞİD peşmergeleri pusuya düşürdü. Saldırıda biri komutan 30 peşmerge öldü. Saldırı sonrası IŞİD püskürtülürken KDP'nin engel çıkarması rağmen PKK'nın silahlı grupları kasabaya girdi.

Güwer ve Dakuk kasabalarında Kürt güçleri ile IŞİD'li gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. IŞİD'e yönelik ABD ve koalisyon ülkelerinin de desteğinde Musul'a yönelik kapsamlı saldırı hazırlığı yapılırken örgüt, Kerkük ve Erbil'den Musul'a doğru ilerleyen Kürt ordusuna yönelik etkili ve ani saldırılarla etkili olmaya çalışıyor.
SALDIRIYI BAĞDADİ YÖNETTİ

Son bir hafta içinde Musul ve Kürkük bölgesindeki Kürtlere yönelik saldırılarda artış kaydedildi. IŞİD grupları önceki gece, Erbil’in 46 km güney batısına düşen Guwer nahyesine kapsamlı bir saldırı başlattı. Saldırının örgüt lideri Ebubekir Bağdadi’nin yönettiği ileri sürüldü. Küçük Zap suyunu şişme botlarla geçerek Güwer'e saldıran kalabalık IŞİD grupları peşmergeyi hazırlıksız yakaladı. Baskın sonrası yaşanan çatışmalarda 30 peşmerge öldü. Kasabaya bağlı Sultan Abdullah ve Tel Şuer köylerine yönelik saldırı sonrasında yaşanan çatışmada ise Peşmerge güçleri Barzan Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Osman Pirani yaşamını yitirdi.

Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Mahmur Cephesi Komutanı Necad Ali, Sulltan Abdullah köyüne yönelik IŞİD saldırısının peşmergenin sert karşılık vermesi sonucu püskürtüldüğünü, örgüte ait bazı Hummer tipi zırhlı araçların tahrip edildiği, ağır silahların elegeçirildiği ikisi emir 30 IŞİD'linin öldürüldüğünü açıkladı. Bölgedeki çatışmalarda öldrülen IŞİD'lı militanların sayısının 50'ye ulaştığı ileri sürüldü.

Güver ve çevresinde çatışmalar sürerken PKK'lı silahlı gruplar bu bölgeye yöneldi ancak Kürt yönetimi tarafından kısa süreli olarak engellendi. Yapılan görüşmelerin ardından PKK'lı gruplar Güwer'e girdi. Rojnews’in haberine göre, PKK'nın silahlı kanadı HPG ve YJA star birlikleri dün Sabahsaatlerinde Güwer'deki IŞİD gruplarına yönelik saldırı başlattı. Çatışmalarda IŞİD'li gruplar püskürtülürken Sultah Abdullah köyündeki çatışmada 4 IŞİD’linin cesedi PKK'lı grupların eline geçti.

Bu arada Kerkük'ün Dakuk ilçesi ve çevresinde de Kürt güçleri ile IŞİD'lı gruplar arasında yer yer şiddetli çatışma yaşandığı bildirildi. Bölgede çatışmalar tüm şiddeti ile sürüyor.

KOBANİ'DE İKİ CADDE IŞİD'DEN ALINDI

Kobani'de kentin yüzde 90'ında denetim sağlayan Peşmerge ve ÖSO destekli YPG, IŞİD'e karşı operasyonlarını arttırdı. 119. gününe giren IŞİD'ın işgaline son vermek amacıyla dün kapsamlı saldırı gerçekleştiren YPG iki caddeyi geri aldı. Çatışmalarda 27 IŞİD'linin öldürüldüğü, 7 cenaze ile çok sayıda silahın YPG'nin eline geçtiği bildirildi.