İsmail AKDUMAN/ SAMSUN, () - SAMSUN'da, 26 yaşındaki P.G.'yi oturduğu apartmana girdiği sırada elle taciz eden 49 yaşındaki Ali Çangal, 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Ancak daha önce başka bir cinsel istismar suçundan 10 yıl hapis cezası bulunduğu için tahliye edilmedi.
Samsun'un İlkadım İlçesi Lise Caddesi'nde 2 yıl önce meydana gelen olayda, P.G., akşam evinin bulunduğu apartmana girerken arkasından gelen Ali Çangal, genç kızın kalçasını sıkarak kaçtı. Korkuya kapılan P.G., bu durumu evde ailesine anlattı. Ardından da apartmanda bulunan güvenlik kamerasını izleyince polise gidip şikayetçi oldu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis, cinsel saldırı suçundan sabıkası bulunan Ali Çangal'ın kimliğini kısa sürede tespit ederek yakaladı. Gözaltına alınan zanlı, tutuklarak cezaevine gönderildi. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde cinsel istismar suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Çangal, suçlamaları kabul etmedi. Akli dengesinin yerinde olduğu tespit edilen sanık, "Ruh sağlığım bozuktur. Ben psikolojik tedavi de görüyorum. Böyle bir şey yapmadım. Beni başkasına benzetiyorlar" dedi. 
Mahkeme, P.G.'nin olay nedeniyle ruh sağlınının bozulmadığını ve TCK'da 6545 sayılı kanun ile yapılan değişiklikler üzerine sanığın suçunun sarkıntılık boyutunda kaldığını belirterek, Ali Çangal'a 2.5 yıl hapis cezası verdi. Ardından da cezaevinde bulunduğu süreyi dikkate alarak tahliye etti. Ancak, aynı şekilde başka bir kadına cinsel saldırıda bulunan ve 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Çangal, tahliye edilmedi.

FOTOĞRAFLI