Ali AKSOYER/İSTANBUL,() ŞARKICI Ahmet Kaya'ya çatal atılan ödül gecesini türkü sözlerine döken ve bir klip çekerek ünlenen Şarkıcı Ekrem Arpak ile kardeşi Mehmet Arpak, sosyal medya üzerinde kendileri hakkında linç kampanyası başlatıldığını söyleyerek polise şikayetçi oldu.

Polise ifade veren Ekrem Arpak “Katıldığımız bir televizyon programını, sunucunun ‘Ben burada Kürtçe şarkı söyletmem’ çıkışı üzerine terk ettikten sonra Sosyal medyada hakkımızda kampanya başlatıldı. Bunların her geçen gün dozu arttı. Mail ve telefondan yalnız eşimi ve kızımı da tehdit etmeye başladılar” dedi. Polis olayla ilgili yapılan şikâyetin ardından başlattığı operasyonda bir kişiyi gözaltına aldı. Soruşturma çok yönlü sürüyor.
Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelen Ekrem Arpak, şikâyetiyle ilgili ifade verdikten sonra “ Sosyal medya üzerinden aldığımız tehditlerin dozu her geçen gün arttı. Daha sonra telefonla mesajlar gelmeye başladı. Kızıma ve eşime yönelikte tehditler aldım. Biz Türkçe, Kürtçe, Arapça hatta Lazca şarkı söylediğimiz konserler verdik. Biz sadece müzik yapıyoruz. Bizim Türkülerimiz kardeşlik içindir” dedi.

Polis Ekrem ve Mehmet Arpak’ın şikayeti üzerine bir kişiyi gözaltına aldığı öğrenildi. Ekrem ve Mehmet Arpak’ın şikayetiyle ilgili soruşturmanın sürdüğü, tehdit edenlerin kimliğinin belirlenmesine çalışıldığı belirtildi.

(FOTOĞRAF)