ŞANLIURFA'da, geçen yılın son gününde sulama kanalında başlarına birer el ateş edilmiş halde cesetleri bulunan Ömer Kaymaz ile 1 yıldan bu yana nikahsız birlikte yaşadığı Aysel Övünçoğlu'yu öldürdüğü iddia edilen 2 şüpheli, jandarmalar tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada ise cinayette kullanıldığı tahmin edilen tabanca ele geçirildi.
Geçen yılın son gününde jandarma ihbar hattına yapılan ihbarda merkeze bağlı Göbeklitepe Köyü yakınlarından geçen Devlet Su İşleri'ne ait sulama kanalında bir otomobil bulunduğunu bildirdi. İhbar üzerine kanala giden güvenlik güçleri su içerisindeki 63 VK 585 plakalı otomobili çıkardı. Yapılan incelemede, kanala düşen otomobilin kiralık ve içinde kan izleri olduğu belirlendi. Kiralama şirketi ile iletişime geçen jandarma, otomobilin Ömer Kaymaz tarafından kiralandığını saptadı. Kaymaz'a ulaşamayan ve kanın ona ait olabileceğini düşünen jandarma istihbarat timleri, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde görevli dalgıç polislerden yardım isteyerek, sulama kanalında arama çalışması yaptı. Polis ve jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmada, sulama kanalında Ömer Kaymaz ile 300 metre uzağında Aysel Övünçoğlu'na ait başlarına birer el ateş edilmiş cesetlere ulaşıldı. Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmada öldürülen evli ve 1 çocuk babası Kaymaz'ın, kendisi gibi cesedi bulunan Övünçoğlu ile 1 yıldır nikahsız olarak birlikte yaşadığını belirledi. Sulama kanalında bulunan cesetler otopsi için morga götürülürken, jandarma cinayetle ilgili geniş çaplı araştırma başlattı.
2 ŞÜPHELİ CEP TELEFONU KAYDINDAN YAKALANDI
Cinayetle ilgili Kaymaz ve Övünçoğlu'nun çevresindekileri takibe alan jandarmalar, Savcılık kararıyla çiftin telefon kayıtlarını inceledi. Aysel Övünçoğlu'nun telefonundan yapılan son aramada şüpheli kayda rastlayan jandarmalar, çalışmalarını bu yönde yoğunlaştırdı. 25 yaşındaki Nusret G. ile akrabası Sinan G.'nin son arama kayıtlarında çifte tehditler savurduğunu belirleyen jandarmalar, 2 şüphelinin adresini belirledi. Yeterli delilleri toplayan jandarmalar, Eyüp Nebi Mahallesi'ndeki iki eve sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Baskında Nusret G. ile Sinan G. gözaltına alınırken, yapılan aramada cinayette kullanıldığı tahmin edilen bir tabanca ele geçirildi. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. İfadeleri alınan iki şüphelinin Ömer Kaymaz'ın yakın akrabası olduğu ve cinayeti para meselesinden dolayı işlendiği öğrenildi.