Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, ()– ŞANLIURFA'da, lastiği patlayınca kontrolden çıkarak devrilen yolcu minibüsündeki 1 kişi öldü, 23 kişi yaralandı.
Kaza, saat 10.30 sıralarında Şanlıurfa-Adıyaman karayolunun 55’inci kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa'dan aldığı yolcuları Yaylak Beldesi'ne taşıyan Ekrem Elçi yönetimindeki 63 UF 336 plakalı minibüs, Atatürk Barajı yakınlarında sol arka lastiği patlayınca kontrolden çıktı ve takla atarak şarampole devrildi. Minibüsün hurdaya döndüğü kazayı görenler, yardımına koştuğu yolcular için sağlık ekiplerinden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen güvenlik güçleri yolda önlem alırken, sağlık ve kurtarma ekipleri de yaralıları minibüsten dışarı çıkardı.
Can pazarının yaşandığı minibüsten çıkarılan Bahri Duran'ın öldüğü saptanırken, yaralı yolcular ise ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Şanlıurfa ve Adıyaman'daki hastanelere sevk edildi. Tedavisine başlanan yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu bildirildi. Yaşamını yitiren Bahri Duran'ın cesedi ise olay yerinde yapılan inceleme sonrası otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

FOTOĞRAFLI