ŞANLIURFA’da, bu sabah yoğun sis nedeniyle meydana gelen iki ayrı kazada 2 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.
Kaza sabah saatlerinde Şanlıurfa-Gaziantep otobanının 62’nci kilometresinde meydana geldi. Aniden bastıran yoğun sis nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü yolda, Gaziantep’ten, Şanlıurfa’ya giden ve sürücüsü öğrenilmeyen LPG yüklü 34 MAD 27 plakalı tanker, önünde seyreden Kahraman Kolasoğlu yönetimindeki 33 BFR 27 plakalı buğday yüklü TIR'a arkadan çarptı. Kazada adı öğrenilmeyen tanker sürücüsü olay yerinde yaşamını yitirirken, çarpmanın etkisiyle LPG tankında sızma meydana geldi. Olası bir facianın yaşanmaması için trafik ekipleri, otoyoldaki trafik akışını bir süre durdurdu.
İKİNCİ KAZA
Tanker ile buğday yüklü TIR’ın çarpıştığı kazaya 3 kilometre mesafede bu kez, yol kenarına park etmiş olan Cuma Akaslan yönetimindeki 27 SU 165 plakalı kamyona, Asker Ekinler yönetimindeki 73 AF 200 plakalı otobüs arkadan çarptı. Şiddetli çarpmanın etkisiyle ön bölümü kamyonun içine giren otobüsün muavini Rıdvan Dölçek öldü, otobüste bulunan 20 yolcu ise yaralandı.
Sis nedeniyle meydana gelen iki kaza ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan 20 kişi ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Şanlıurfa, Gaziantep, Nizip, Birecik ve Suruç'taki hastanelere kaldırıldı.