ŞANLIURFA'da, Hazine arazisi üzerine yapıldığı belirlenen 12 kaçak yapının yıkımı sırasında gerginlik çıktı. Yıkıma engel olmak isteyen kişiler, polis ve belediye ekiplerine taşla saldırdı. Polisin de basınçlı su ve biber gazı ile karşılık vermesi üzerine çıkan gerginlikte 6 zabıta yaralandı.
Şanlıurfa Belediyesi, Yenice Mahallesi’nde Hazine arazisi üzerine kaçak inşaat yapıldığını saptadı. Daha önce de bazı ev ve inşaatların yıkıldığı bölgede, kaçak yapılan çoğunluğu yeni tamamlanmış dükkanlardan oluşan 12 yapının sahibine belediye görevlileri tarafından uyarıda bulunuldu. Ancak, uyarının dikkate alınmaması üzerine, bu sabah yıkım için 100 polis, 100 zabıta çok sayıda iş makinesi ve zırhlı araç ile bölgeye gidildi. Çevik kuvvet polislerinin çevre güvenliğini sağlamasının ardından, belediyeye ait iş makineleri ile binaların yıkımına başlandı.
TAŞ ATANLARA BİBER GAZI VE TAZYİKLİ SU
Ev ve iş yerlerini yıktırmak istemeyen, cadde üzerinde toplanan çok sayıda kişi, belediye görevlileri ile polis amirlerini konuşarak ikna etmeye çalıştı. Ancak bunda başarılı olamayan grup, etraftan topladıkları taşları bir anda polis ve belediye görevlilerine atmaya başladı. Grup uyarılara rağmen taş atmayı sürdürünce polis, kendilerine taşla saldıran ve yıkımı engellemeye çalışanlara biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Polisin müdahalesi ile ortalık savaş alanına dönerken, 6 zabıta atılan taşlarla yaralandı.
Polisin müdahalesi ile ara sokaklara kaçan göstericiler, taş atmayı sürdürdü. Gerginlik üzerine yıkımın yapıldığı bölgeye çıkan sokaklar, araç ve yaya trafiğine kapatılırken, polis bir süre sonra yeniden toplanan ve yıkıma engel olmaya çalışan kalabalığı yıkım bölgesine yaklaştırmadı. Olaylar sırasında yaralanan zabıtalar ise ambulanslarla tedavi için hastanelere gönderildi.
YIKIMA ARA VERİLDİ
Bu sırada, yıllardır oturduğu evin yıkılmasına tepki gösteren Kaya ailesinin fertleri evin çatısına çıkıp, iş makinelerine taş atarak görevlilere engel olmak istedi. Yıkıma engel olmak isteyen aile fertlerinin elektrik tellerine dokunarak kendilerini öldüreceklerini söylemesi üzerine mahallenin elektrikleri de kesildi.
Şanlıurfa'da, Hazine arazisi üzerine kaçak yapıların yıkımı yaşanan gerginlik üzerine durduruldu. 8 işyerini yıkan ekipler, gerginliğin ardından çalışmaya ara verdi. 4 yapının yıkımının daha sonra gerçekleştirileceği bildirildi.