ÜLKELERİNDEKİ iç karışıklıktan kaçarak Şanlıurfa'da yaşayan bir grup Suriyeli, kendilerine destek olmadıklarını öne sürdükleri geçici hükümetin Gaziantep'teki merkezi önünde protesto eylemi yaptı.
Ülkelerinden kaçarak geldikleri Türkiye'de Şanlıurfa'ya yerleşen Hasekili Suriyeliler, geçici hükümetin kendilerine destek olmadığı iddiasıyla protesto gösterisi düzenledi. Muhaliflerin oluşturduğu geçici hükümetin Gaziantep'teki merkezine gelen Suriyeliler, yaşadıkları sıkıntıyı çözmemesini eleştirdi. Ellerinde Arapça yazılı dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan Watbaan Altallaa, geçici hükümetten dolayı sıkıntı çektiklerini ileri sürerek, şöyle dedi:
"Haseki çok sıkıntı yaşıyor, sorunlar yaşıyor. Kimsenin haberi yok. Kimse bakmıyor. Biz muhalifiz. Biz Esad'ın karşısına çıktık, savaştık. Bu arkadaşlar, burada oturanlar, kendi kendilerine bakıyor. Haseki'de şu an elektrik ve ekmek yok ama geçici hükümet hiç ilgilenmiyor."
Protestocu grup, bir süre sonra yanlarına gelen görevliler ile birlikte sorunlarını konuşmak üzere Suriye geçici hükümetinin merkez binasına gitti.

FOTOĞRAFLI