ŞANLIURFA ile Siverek ve Viranşehir ilçelerinde, 2 yıl önce Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde 34 kişinin öldüğü hava operasyonunun yıl dönümü nedeniyle protesto eylemi yapıldı.
Öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi’nde önünde toplanan 150 kişi, 'Adalet yoksa barış da yok' sloganıyla Uludere’deki hava operasyonunda 34 kişinin ölümünü protesto etti. Polisin güvenlik önlemi aldığı eyleme BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, BDP İl Başkanı Leyla Akça da katıldı. 'Roboski dram değil katliamdır, unutmadık unutturmayacağız' pankartının açıldığı eylemde, kalabalık adına açıklama yapan İHD Şanlıurfa Şube Başkanı Cemal Babaoğlu, "34 Kürt köylüsü katledilmişti. Ülkemizde, 1940'lı yılların koşulları yok. Bugün ülkenin dört bir yanında adalet için haykıran milyonlar var. Mevcut iktidar partisi adaleti ve hukuku talep eden seslere kulak vermek zorundadır" dedi.
Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup, olaysız şekilde dağıldı.
SİVEREK'TE AYAKKABI KUTULU EYLEM
Siverek'te, Cami Kebir Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde ellerindeki dövizlerle ve ayakkabı kutularıyla toplanan grup, Güzelkuyu Meydanı'na yürüdü.
Sloganlar atarak yürüyen grup adında açıklama yapan BDP Siverek İlçe Başkanı İbrahim Ayyıldız, "28 Aralık 2011 günü Roboski'de Türk savaş uçaklarının bombardımanıyla 34 genç ve çocuk yaşamını yitirmiştir. 730 gün önce paramparça olan bedenleri katırların et ve kemikleri ile birbirine karışmış, kendi vatandaşı oldukları devleti tarafından yaşamları sona erdirilmiştir. Roboski katliamının sorumlusu AKP hükümetidir" diye konuştu.
VİRANŞEHİR'DE 'ROBOSKİ' PROTESTOSU
Viranşehir'de ise toplanan 200 kişilik grup, sloganlar eşliğinde olayı kınadı. BDP'li yönetici Ali Karaca tarafından yapılan basın açıklamasında, şunlar kaydedildi:
"Bu katliamın ardından 24 ay geçti. Sorumlular hala bulunamadı. Bu süreç içerisinde bütün demokratik çabalara kulak verilmedi. Ama biz demokratik çabalarımızdan vazgeçmeyeceğiz. Bu ve benzeri olayların takipçisi olacağız."