ŞANLIURFA'da, Ülkü Ocakları üyesi 300 kadar kişi, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde çıkan olaylar sonrasında, bir kişinin 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na girerek Türk Bayrağı'nı indirmesini 'Bayrağa uzanan eller kırılsın' ve 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir' diye sloganlarla protesto etti.

Haşimiye Meydanı'nda bir araya gelen Ülkü Ocakları üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Topçu Meydanına kadar yürüdü. 'Gün birlik günüdür. Bir olalım, iri olalım, diri olalım' yazılı dövizleri taşıyan grup, BDP parti binasının bulunduğu Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde tekbir getirip, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez', 'Ne mutlu Türküm diyene', 'Türk Kürt kardeştir, PKK kalleştir', 'Bayrağa uzanan eller kırılsın', 'İmralı'yı basarız, Apo'yu asarız' sloganlarını attı. Polisin zırhlı araçlarla önlem aldığı yürüyüş Topçu Meydanı’nda sonlandırıldı.

Burada grup adına konuşan Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Nargülü, "Siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durduramadığı gibi teröristlerin daha da çok şımardığı bu dönemde bu son hadiselerden sonra herkesin malumu olmuştur. Bölgede Türk Devletinin etkisi git gide azalırken, bölücülerin faaliyetleri her geçen gün yoğunluk kazanmaktadır. Bölücü örgüt mensubu gayet rahat bir şekilde yol ve kimlik kontörlü yapmaktadır' dedi.

Bardağı taşıran son damlanın ise Diyarbakır 2.Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı bir askeri alana girerek Türk Bayrağını indirilmesi olduğunu söyleyen Nargülü, "Böylesi bir ihmal ve acziyet asla kabul edilemez. Bayrak Türk Milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesi olmasının yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bayrağa uzanan elleri kırmayan ve bu duruma sesiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür. Burada herkese açıkça beyan ediyorum. Türk Bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri kopartırız. Türk Milliyetçileri yaşanan bu ihanet sürecini en kısa zamanda hesabını sormak üzere tek tek not etmektedir" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

AL (HK/SSA) (FOTOĞRAFLI)