ŞANLIURFA’da, polis, tarafından bir otomobil ile evde yapılan aramada 57 parça tarihi eser ele geçirildi, 5 kişi gözaltına alındı. Tarihi eserlerin 38'inin sahte olduğu belirlendi. 
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya tarihi eser getirileceği bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonunda, tarihi eserlerin otomobille kente getirileceğini saptayan polis, Gaziantep-Şanlıurfa otoyolunda önlem aldı. Polisler, gece geç saatlerde uygulama noktasına gelen otomobilde yaptığı aramada 39 heykel ve sikke gibi objelerin bulunduğu tarihi eser ele geçirdi. Eserlere el koyan polis, otomobilde bulunan M.U., T.A. ile A.K.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin yapılan sorgulamalarının ardından tarihi eserleri alacağı öğrenilen İ.B. ile Z.H.'nin kent merkezindeki evine baskın düzenlendi. Baskın sırasında yapılan aramada 18 tarihi eser ele geçiren polis, 2 kişiyi daha gözaltına aldı.
5 şüphelinin sorgulanmasına başlanırken, Müze Müdürlüğü'ne götürülen eserlerin incelenmesine başlandı. Ele geçirilen eserlerden 38'inin sahte olduğu saptanırken, 19 eserin ise tarihi olduğu belirlenerek, hangi döneme ait olduğuna yönelik araştırma başlatıldı.