Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA, () – ŞANLIURFA’da, talesemi hastası ve yakınlarından oluşan grup, Kan Merkezi kurulması için eylem yaptı.
Talasemi Hastaları ‘Bir Damla Kan Talasemi Derneği’ öncülüğünde Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Şanlıurfa Valiliği önünde eylem yaptı. Kentte Kan Merkezi olmadığı için sürekli Gaziantep'e gittiklerini belirten grup, ‘Ölüm bekleyişine son’, ‘ Yaşamak bizim de hakkımız’ yazılı pankart eşliğinde düdük çalarak, yürüyüş yaptı.
Şanlıurfa Valiliği bahçesinde yürüyüşlerini sonlandıran grup adına Bir Damla Kan Talasemi Dernek Başkanı İbrahim Dizlek, basın açıklamasını okudu. “Her gün bir can bedelini ödüyor, ölüyoruz” diyen Dizlek, “Biz bu canı taksitle değil, peşin ödemeye geldik. İşte istediğinizi alın. Asın, kesin ama bu çözülecekse çözün" şeklinde konuştu.
Şanlıurfa’da 617 talesemi ile 107 lösemi hastasının olduğu ve bunların yüzde 86’sının yeşil kartlı olduğunu ve hastaların 43 saniyede muayene edildiğini öne süren İbrahim Dizlek, "Muayene süresi ne kadar biliyor musunuz? 43 saniye. 43 saniyede sağlık zincirinde ne yapabiliriz. Ne tanı koyabilir ne reçete yazabilirsin. Sal gitsin mantığı ile bizleri adeta başlarından atıyorlar" diye konuştu.
Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

MB(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)