Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, liseler arası futbol karşılaşmasında lise öğrencisi futbolcular birbirine girdi. Gerginlik, polisin biber gazlı müdahalesi ile sonlandırılırken bazı öğrenciler fenalık geçirdi.
Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Liseler Arası Futbol İl Birinciliği müsabakalarında Siverek Mustafa Kemal Lisesi ile Anadolu Meslek Lisesi karşılaştı. GAP Arena sahasında yapılan maça iki lise öğrencileri büyük ilgi gösterdi. Karşılıklı atılan gollerle 1-1 süren karşılaşmanın 85'inci dakikasında hakem, rakibine faul yapan Siverek Mustafa Kemal Lisesi futbolcularından birine kırmızı kart gösterdi. Kırmızı kart üzerine Siverekli öğrenciler ile hakem arasında gerginlik çıktı. Polisin araya girmesiyle büyümeden sonlandırılan gerginlik sırasında hakem soyunma odasına gitti. Bir süre sonra yeniden sahaya dönen hakemin oynattığı karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere bitince penaltı atışlarına geçildi.
ÖĞRENCİLERE BİBER GAZI VE COP
Penaltı atışlarında Anadolu Meslek Lisesi rakibi Siverek Mustafa Kemal Lisesi'ni 5-4 mağlup ederek eledi. Turnuvadan elenmeleriyle öfkelenen öğrenciler bu kez rakipleri olan futbolcular ile tartışmaya başladı. Kısa sürede tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Her iki okulun idarecilerinin engelleyemediği kavga, sahaya giren polislerin biber gazı ve coplu müdahalesi ile sonlandırıldı. Bu sırada biber gazından etkilenen ve gözyaşına boğulan öğrencilerden fenalaşanlar ambulansla tedavi için hastaneye götürüldü. 

ÖŞ(HK/BT) (FOTOĞRAFLI)