ŞANLIURFA’da, aralarında husumet olan kardeşler arasında çıkan silahlı kavgada 37 yaşındaki Mehmet Kubat öldü, Fethi ile Haydar Kubat ağır yaralandı.
Olay, öğleden sonra merkeze bağlı Dağyanı Köyü’ne bağlı Sefa Mezrası’nda meydana geldi. aralarında geçmişten kaynaklanan husumet olduğu bildirilen Mehmet, Fethi ve Haydar Kubat kardeşler arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen ve kavgaya dönüşen olayda Kubat kardeşler yanlarındaki tabancalarla birbirine ateş açtı. Kavga sırasında tabancalardan çıkan kurşunlara hedef olarak yaralanan; Mehmet, Fethi ve Haydar Kubat ihbar üzerine gelen jandarmaların çağırdığı ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma ile Balıklıgöl Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tedavisine başlanan kardeşlerden Mehmet Kubat doktorların çabasına karşın kurtarılamadı. Ölen Mehmet Kubat'ın cesedi otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Yeni bir kavga çıkmaması için Kubat ailesi fertlerinin oturduğu Dağyanı Köyü'nde jandarma ile yaralı kardeşlerin tedavi gördüğü hastanelerde ise polis güvenlik önlemi aldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

ÖŞ(HK/İD) (FOTOĞRAFLI)