ŞANLIURFA’da, ikinci el eşya satan işportacılar, kendilerine  pazar yeri verilmediği iddiasıyla belediye önünde oturma eylemi yaptı.
Eyyübiye Mahallesi’nde bulunan boş alanda ikinci el eşya satışı yapan işportacılara 20 gün önce, zabıta ekipleri tarafından alanda satış yapamayacakları söylendi. Zabıta ekiplerince satış yapmaları yasaklanan işportacılar, kendilerine yeni pazar yeri gösterilmemesini protesto için bugün toplu halde Şanlıurfa Belediyesi önüne geldi. Burada görüşme talebinde bulundukları belediye yönetiminden olumsuz yanıt alan 100 kadar işportacı, mağdur olduklarını söyleyerek oturma eylemi başlattı. Alkışlarla belediyeyi protesto ederek oturma eylemi yapan grup adına konuşan Mehmet Çiçek, “Yıllardır bu alanda ikinci el malzeme satarak, evlerimizi geçindirmeye çalışıyorduk. Ancak belediye zabıta ekipleri, bu alanda satış yapmamızı yasakladı. Bize yeni bir yerde göstermediler. Şimdi perişan durumdayız. Bize yeni bir pazar yerinin tahsis edilmesini istiyoruz. Aksi takdirde tepkilerimiz daha da büyüyecek" diye konuştu.
Polisin önlem aldığı eylem, gruptan seçilen 4 temsilcinin belediye yöneticileriyle görüştürüleceğinin bildirilmesi ile sonlandırıldı.