ŞANLIURFA'da, 'tırnakçılık' tabir edilen yöntemle 4 ilde dolandırıcılık yapmakla suçlanan İran uyruklu 3 şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin otomobillerinde yapılan aramada ise, desteler halinde sahte olduğu saptanan dolar ele geçirildi.
İddiaya göre, İran uyruklu R.B. (13), Salar A. (26) ve Mohammadreza G. (28) Ankara, Afyon, Niğde ve Diyarbakır illerinde döviz bürolarına giderek yanlarında götürdükleri dolarların hangisinin daha değerli olduğunu sordu. Dil bilmediği için İranlılar ile anlaşamayan döviz bürosundaki görevliler, kasadan çıkardıkları paralarla anlaşmaya çalıştı. İranlı şüpheliler, bu sırada el çabukluğuyla görevlilerin gösterdikleri paraları saklayarak, bölgeden uzaklaştı. 4 ilde güvenlik kameralarına yansıyan olayla ilgili döviz bürolarının şikayetçi olmasının ardından çalışma başlatan polisler, 3 şüphelinin eşkal bilgilerini ve kullandıkları aracın plakasını bütün illerdeki emniyet müdürlüklerine gönderdi.
ŞANLIURFA'DA YAKALANDILAR
Şüphelilerin kaçtığı aracın Şanlıurfa'da olduğunu belirleyen Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, harekete geçti. Mobese kameralarından şüphelilerin aracının bir alışveriş merkezinin otoparkında olduğunu belirleyen polisler, çalışmalarını bu bölgede yoğunlaştırdı. Ekipler, eşkale uyan 3 İranlı'yı alışveriş merkezinin otoparkında yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelilerin araçlarında yapılan aramada ise, sahte olduğu saptanan çok sayıda banknot ele geçirildi. Sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen 3 İranlı, işlemlerinin ardından sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.