VALİ GELDİ YOL AÇILDI
Şanlıurfa'da, sık sık kesilen elektrikleri protesto etmek isteyen bir grup çiftçi, Şanlıurfa- Diyarbakır karayolunu barikat kurarak trafiğe kapattı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı bölgeye giden Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün görüştüğü çiftçiler, gerekli görüşmelerin ardından yolu yaklaşık 2 saat sonra ulaşıma açtı.
Bölgede çiftçilikle uğraşan yaklaşık 200 kişi, sık yaşanan kesintileri ve borçlarını ödememeleri halinde elektriklerinin kesileceği yönünde tebligat gönderilmesini protesto etmek için Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunu barikatlar oluşturup ulaşıma kapattı. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu bölgeye zırhlı araçlarla polis ekipleri sevk edildi. Araç kuyruğunun ortasında kalan ve hastaneye giden bir ailede sinir krizi geçirdi. Araçta baygınlık geçiren kadının eşi protestocu gruba tepki göstermesi üzerine arbede yaşandı. Bu sırada araçta bulunan 3 küçük çocuk ise etraflarını saran eylemci gruptan korkup ağlamaya başladı. Bunun üzerine aracın geçişine eylemciler tarafından izin verdi. 
Olay yerine giden polisler, kalabalığa yolu trafiğe açmaları yönünde uyarılarda bulunup yaptıkları işin kanunlara aykırı olduğunu söyledi. Polisin söylemlerine aldırış etmeyen gruptakiler, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'le görüşmek istediklerini ve Küçük'ün kendileriyle görüşmesi halinde yolu trafiğe açacaklarını söyledi. Bunun üzerine bilgilendirilen Vali İzzettin Küçük, İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü ile birlikte bölgeye geldi. Gruptakiler ile görüşen Vali Küçük, sulama yapmaları için elektriklerin en geç sabah 11'de verileceğini söyledi. Bunun üzerine gruptakiler yoldaki barikatları kaldırıp yolu ulaşıma açtı. Yolun açılmasıyla birlikte Vali Küçük ve beraberindekiler bölgeden ayrıldı. 

FOTOĞRAFLI