Ali LEYLAK-Ömer ŞULUL/ ŞANLIURFA, () - ŞANLIURFA’da, 8 yaşındaki Damla Yılmaz, babaannesi Sevim Yılmaz’la birlikte cep telefonu tamir etmeye gittiği sırada kayboldu. 2 gündür torunundan haber alamayan babaannesi, "Bana bu yaşta evlat acısı yaşatmasınlar. Kızımı Suriyeliler kaçırıp hırsızlık yaptırdıkları yönünde bilgi aldım. Allah rızası için torunumu bulsunlar” diye gözyaşlarına boğuldu.
Şanlıurfa'da yaşayan Damla Yılmaz, geçtiğimiz çarşamba günü babaannesi Sevim Yılmaz ile telefon tamir ettirmek için çarşıya çıktığı sırada kayboldu. Torununu heryerde arayan Sevim Yılmaz, torununa ulaşamayınca polislerden yardım istedi. Polis kayıp Damla'nın bulunması için çalışma başlattı.
Anne ve babası ayrı olduğu için torunuyla yaşayan Sevim Yılmaz, Damla'nın fotoğrafını alarak sokak sokak onu arıyor. Torunun bulunması için mahalle sakinleri ve polislerden yardım isteyen yaşlı kadın, evinin bir köşesinde 2 gündür yemek yemeden torunun yolunu gözlüyor. Ellindeki torunun fotoğrafına bakıp gözyaşlarına boğulan Sevim Yılmaz, "Bir Damlam vardı onu da bana çok gördüler. Allah rızası için torunumu bulup bana getirsinler. En son aldığım bilgi üzerine torunumu Suriyelilerin kaçırdığı yönünde bir bilgi aldım. Torunuma hırsızlık yaptırmak için bir yerde kapatmışlar. Yoksa gece geç saatlerde olsa torunum mutlaka eve gelirdi. Bana bu yaşta torun acısı yaşatmasınlar” diyerek yetililerden yardım istedi.
Öte yandan kayıp kızın bulunması için polis ekiplerinin arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

AL,ÖŞ (HK/RT) (FOTOĞRAFLI)