ŞANLIURFA'da, KCK kent meclisi davası kapsamında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan, aralarında BDP eski İl Başkanı Fatma İzol'un da bulunduğu 9 sanık tahliye edildi.
2012 yılı mayıs ayında polis tarafından KCK operasyonları kapsamında düzenlenen operasyonda BDP il eş başkanları Fatma İzol ile Mehmet Vural'ın da aralarında bulunduğu 26 kişi gözaltına alındı. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 9'u tutuklandı ve 26 şüpheli hakkında dava açıldı. Ancak, Özel Yetkili Mahkemelerin kapatılmasıyla Diyarbakır'dan Şanlıurfa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen KCK kent mclisi davasının ikinci duruşması bugün yapıldı. 9'u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davaya halen Diyarbakır Cezaevi'nde olan tutuklu sanıklar, SEGBİS sistemi ile görüntülü olarak katıldı.
Duruşmada Kürtçe ifade veren tutuklu sanıklar, tahliyelerini talep ederek mağdur olduklarını söyledi. Tutuklu sanıklar gibi Kürtçe ifade veren tutuksuz sanıklar da önceki beyanlarını tekrarlayarak beraatlarını istedi.
Yargılama sonunda mahkeme heyeti; uzun tutukluluk süresi, karartacak delil bulunmaması ve sabit ikametgah sahibi olduğuna kanaat getirerek tutuklu sanıklar Fatma İzol, Mehmet Vural, Yusuf Karataş, Heyyat Kaya, Tarkan Aslanoğlu, Hasan Yaguş, Halil Çay, Mehmet Nedim Tatlı ve Mizgin Arı'nın tahliyesine karar verdi.
Tahliye kararı, sanık yakınları tarafından sevinçle karşılanırken duruşma 14 Kasım tarihine ertelendi.

FOTOĞRAFLI