BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü Şanlıurfa mitinginde izdihamı engelleyemediği gerekçesiyle İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül'ü azarladığı Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde bugün 20 şube müdürü ve yardımcısının görev yeri değiştirildi.

İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile bir süre önce Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Sıtkı Akgün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kentte dün yapılan AK Parti mitinginde izdihamı önleyemediği için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Emniyet Müdürü sen ne iş yapıyorsun? Yardımcı olsana şuraya. Oradan seyrediyorsun" sözleriyle azarlandı.

Dün yaşanan bu gelişmenin ardından Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde bugün çeşitli şube müdürlüğünde görevli müdür ve müdür yardımcılarının da aralarında bulunduğu 20 personelin görev yerini değiştirdi. Vali İzzettin Küçük tarafından onaylanan yeni düzenlemede; Asayiş, Terörle Mücadele, Güvenlik, Bilgi İşlem, Silah ve Patlayıcı Madde, Personel, Hukuk, Evrak Arşiv, Siber Suçlarla Mücadele, Koruma, İnşaat Emlak, Sosyal Hizmetler, Trafik Tescil, Polisevi, Basın ve Halkla İlişkiler, Havaalanı şube müdürleri ile yardımcılarının da aralarında bulunduğu 20 personel başka şubelere atandı.

AL,ÖŞ(HK/SSA)