ŞANLIURFA Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, uyuşturucuyla mücadele için hayate geçirilen 'Hayata Evet' prejesinin toplantısında yaptığı konuşmada, "Türkiye genelinde uyuşturucu madde yakalamada Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü 4'üncü sırada" dedi.
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Hayata Evet' projesi kapsamında düzenlenen 2'nci İl Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. Polisevi'nde düzenlenen ve Şanlıurfa Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu başkanlığında yapılan toplantıya; Emniyet Müdür Yardımcısı Sedat Yorgancı, Çocuk Şube Müdürü Hıdır Öztürk, şube müdürleri, emniyet amirleri ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantıda, Şanlıurfa’da birçok kurumun destek verdiği 'Hayata Evet' projesi kapsamında yapılan ve yapılacak olan çalışmalar ele alındı. Toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Türkiye genelinde Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucu yakalama sıralamasında 4'üncü sırada yer aldığını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Cömert ise, Şanlıurfa Cezaevi'nde kalan mahkumların yüzde 68'inin uyuşturucu maddeden dolayı tutuklandığını belirtti.
Toplantıda konuşan Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Rasim Uzun, yürütülen proje hakkında sunum yaparak, amaçlarının çocukları küçük yaştan itibaren zararlı madde ve uyuşturucu alışkanlıklarından uzak tutmak olduğunu kaydetti. Şanlıurfa’daki tüm kurumlarla işbirliği içerisinde ilk ve orta öğretimdeki çocuklara bu maddenin zararlarını anlatacaklarını belirten Uzun, "Sigara alkol ve uyuşturucu ile başlayan zararlı alışkanlıklara hayır diyoruz. 50 okulda ve ilçe okullarındaki öğrencilerimizi bu kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalışma başlatacağız" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Faruk Cömert ise "Çok olumlu ve güzel proje olmasına rağmen projede bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Müdürlük olarak ben şahsen bu projede ismimizi göremedim. Sonuçta bütün aile ve çocuklarla ilgili çalışmalar bir noktada bizi de bağlıyor. Madde bağımlılarıyla ilgili bizde ailelerle çalışmalar yapıyoruz. Suç ve madde bağımlılarına karışan çocuklarla ilgili de belki son çare olarak bize geliyorlar" diye konuştu.
Şanlıurfa Cezaevi'nde bulunan mahkumların yüzde 68'inin uyuşturucu madde nedeniyle tutuklandığı belirten Cömert, şöyle konuştu:
"İki gün önce bir vatandaşımız geldi. Bir çocuk var 13 yaşında 84 tane dosyası var. Bende çok şaşırdım ve uyuşturucuya da bulaşmış ve en son olarak çareyi bizde arıyor. Bizim de bu projede olmamız gerektiğini düşünüyorum. Madde bağımlılığı ile ilgili çok büyük sorun var. Cezaevi müdürü ile yaptığım bir görüşmede cezaevindeki mahkumların yaklaşık yüzde 68'inini madde bağımlılığıyla ilgili geldiğini söylüyordu. Bu gerçekten çok büyük bir rakam. Artık mahalle aralarında uyuşturucu satışı başlamış. Bu konuda bütün kurumlara görev düşüyor."
'TÜRKİYE’DE 4'ÜNCÜ SIRADAYIZ'
Toplantına son olarak konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa'nın uyuşturucu madde yakalanma konusunda Türkiye'de 4'üncü sırada yer aldığını belirterek, "Türkiye genelinde uyuşturucu madde yakalamada Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü 4'üncü sırada. En çok uyuşturucu yakalamada Diyarbakır emniyet müdürlüğünün birinci sırada yer alıyor, bunu takiben 2'nci sırada İstanbul, 3'üncü sırada Adana ve 4'üncü sırada Şanlıurfa gelmektedir. Bu bizim için yeterli değildir. Polisimizin uyuşturucu yakalama konusunda azimli çalışmaları devam edecektir" dedi.
'Hayata Evet' projesi kapsamında Şanlıurfa ve ilçelerinde ilk ve ortaöğretimde okuyan 40 bin öğrenciye zararlı maddeler konusunda bilgilendirmeler yapılacağı bildirildi.