Arzu KAYA/İSTANBUL, () BOYUN ağrısı şikayeti ile geçtiğimiz yıl Haziran ayında doktora gidip beyninde tümör olduğunu öğrenen ve ameliyat sonucunda tümörünün alınmadığı gerekçesiyle ameliyatı yapan iki doktor ve hastaneden şikayetçi olan hastanın 2 yıllık hukuk savaşı sonuçlandı. Doktorlar hakkında "Taksirle yaralama" suçundan başlatılan soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2 yıl süren soruşturma sonucunda verilen takipsizlik kararında, müşteki Halil Sütlü'nün ameliyat olduğunu, ameliyat sonrası düzelmediği gibi, daha çok sıkıntılar yaşadığını ve halen rahatsızlığının sürdüğünü iddia ederek şikayetçi olduğu anlatıldı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar H.C ve B.A'nın isnat edilen olaydan ötürü "Taksirle yaralama" suçundan şüpheli olarak ifadelerinin alındığı ifade edilen kararda, doktorların ifadelerinde iddia edilen olaydan ötürü, kendilerinin ve hastanenin kusuru olmadığını, suçlamayı kabul etmediklerini söylediği belirtildi.
"DOKTORLARIN KUSURU YOK"
2 sayfalık takipsizlik kararında Halil Sütlü'nün iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında doktorların kusurlu olup olmadığına yönelik Adli Tıp Kurumu Başkanlığı 2. İhtisas Kurulu'ndan alınan rapora da yer verildi. Raporda "Kişinin tedavisinde görev alan hekimlere atfı kabil kusur bulunmadığı oy birliği ile mütalaa olunur" şeklinde sonuç bildirildi. Doktorlar H.C ve B.A'nın olayda kusurlu olması halinde cezalandırılabileceğini belirten savcılık, doktorların üzerine atılı olan "Taksirle yaralama" suçunun yasal unsurlarının oluşmadığını kaydetti. Doktorlar hakkında takipsizlik kararı verildi.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Boyun ağrısı şikayeti ile 2012 yılı Haziran ayında doktora giden avukat Halil Sütlü, beyninde tümör olduğunu öğrendi. Üsküdar'da özel bir hastanede MR'ı çekilen Sütlü'ye, Doçent Doktor B.A. beyninin tehlikeli bir bölgesinde iyi huylu bir tümör olduğunu ve tümörün alınması gerektiğini söyledi. Doktorların bu bilgiyi vermesinin ardından Sütlü, bir ay sonra ameliyat olmaya karar verdi. 44 yaşında iki çocuk babası Sütlü, Temmuz ayında doktorlar H.C. ve B. A. tarafından ameliyata alındı. Sütlü'nün iddiasına göre ameliyat sonrası doktorlar, beynindeki tümörün tamamen alındığını söyledi. Sütlü bu ameliyat için 15 bin TL ödedi. Hastane yetkilileri ve doktorlar, beyinciğin ödemli olduğu, tamamen alınmasının hayati risk oluşturacağını belirttiler. Bu nedenle tümörün kısmen alındığı belirten doktorlar, bu bilgilerin de ameliyat sonrası hastaya bildirildiğini iddia ettiler.
BAŞKA BİR DOKTORA GİTTİ 'TÜMÖRÜN ALINMAMIŞ" CEVABINI ALDI
Şikayetleri geçmeyen Halil Sütlü, başka bir hastanede doktora gitti. Burada yeniden MR'ı çekilen Sütlü'nün iddiasına göre, yapılan ameliyatta beynindeki tümöre hiç dokunulmadığını belirtildi. Yapılan tetkiklerin ardından Sütlü, burada yeniden ameliyata alındı. Bu ameliyat ile beynindeki tümör alındı.

Sütlü'nün şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan doktorlar, beyinciğin ödemli olduğu, tamamen alınmasının hayati risk oluşturacağını belirttiler. Bu nedenle tümörün kısmen alındığı belirten doktorlar, bu bilgilerin de ameliyat sonrası hastaya bildirildiğini iddia ettiler. Hasta Halil Sütlü de soruşturma kapsamında 'şikayetçi' sıfatıyla ifade verdi. Başından geçen olayı anlatan Sütlü, beynindeki tümörün alınmadığını ve kendisinin kandırıldığını belirterek sorumlular hakkındaki şikayetini tekrarladı.

AK (MK)