Yüksel KOÇ  / İSTANBUL, () Samatya'da 85 yaşındaki Ermeni asıllı Türk vatandaşı Murisa Küçük'ün öldürülmesiyle ilgili davaya devam edildi.
Canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Murat Nazaryan hakkında ayrıca, “Konut dokunulmazlığının ihlali" ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından da dava açıldı.
Murisa Küçük'ün öldürüldüğü evinde bulunan kirli beyaz bez üzerinde yapılan incelemede, hem Murisa Küçük'e ait DNA profiline hem de en az bir erkeğe ait karışık DNA profiline rastlandı.
Dava dosyası Adli Tıp Kurumu'nda bulunduğu için erkek DNA profilinin sanık Murat Nazaryan'a ait olup olmadığı belirlenemedi. Mahkeme, dosyanın Adli Tıp'tan gelmesinden sonra bulunan DNA profilinin sanığa mı yoksa üçüncü bir kişiye mi ati olup olmadığının araştırılmasına karar verdi.
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 8. celsesine, evinde öldürülen Murisa Küçük'ün yakınları Beyizar Midilli, Zadik Küçük, Yaşar Küçük ve avukatları Eren Keskin ile sanık Murat Nazaryan katıldı. Murat Nazaryan'ın Avukatı Cafer Gül, mezaret bildirerek duruşmaya katılmadı.

OLAY MAHALLİNDE ERKEK DNA'SINA RASTLANDI
Maktül Murisa Küçük'ün evinde bulunan kirli beyaz örtü ile ilgili olarak Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi tarafından hazırlanan rapor, dava dosyasına gönderildi. Raporda, hem Murisa Küçük'e ait DNA profiline hem de en az bir erkek veya birden fazla kişiye de ait olabilecek DNA profiline rastlandığı belirtildi.
Ancak dosya sanığın cezai ehliyetinin tespiti amacıyla Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesi'nde bulunduğundan, beyaz örtüde bulunan DNA profilinin sanığa ait olup olmadığı belirlenemedi.

AVUKAT KESKİN: SORUŞTURMA ÖZENSİZ YAPILDI
Müdahillerin avukatı Eren Keskin, müvekkilinin örgütlü bir cinayet sonucu öldürüldüğünü belirterek, “Soruşturma aşamasında özensiz bir inceleme yapılmıştır. Kirli beyaz örtüyü biz sunmasaydık bu ortaya çıkmazdı. Biyoloji İhtisas Dairesi'nin rapor kapsamı ile DNA profillerinin incelenerek sanıktan başka faillere ait olup olmadığı hususunda da gerekli incelemelerin yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

SAVCI: DNA HEM JANDARMAYA HEM DE POLİSE SORULSUN
Duruşma savcısı Hüseyin Aslan, kirli beyaz örtü üzerinde bulunan DNA profilinin kimlere ait olduğunun tespiti için Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı'na ait bütün kriminal laboratuvarlara sorulmasını istedi. Savcı Aslan ayrıca, bulunan DNA profilinin Adli Tıp Kurumu'nda bugüne kadar arşivlenmiş DNA profiller ile karşılaştırılmasını da talep etti.

KONUT DOKUNULMAZLIĞINDAN DA YARGILANACAK
Ayrıca Murat Nazaryan aleyhine, “Konut dokunulmazlığının ihlali" ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından açılan dava, bu dava ile birleştirildi. Sanık Nazaryan, avukatı olmadan bu dava ile birleştirilen yeni dava ile ilgili ifade vermek istemediğini söyledi.

DNA TESPİTİ İÇİN DOSYANIN ADLİ TIPTAN GELMESİ BEKLENECEK
Mahkeme, kirli beyaz örtü üzerinde bulunan DNA profilinin kim veya kimlere ait olduğunun belirlenebilmesi için dosyanın Adli Tıp'dan gelmesinin beklenmesine karar verdi. Dosyanın Adli Tıp kurumundan gelmesi ile birlikte DNA incelemesi yapılacağını belirten mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.