İbrahim EMÜL/OSMANİYE, () - OSMANİYE'de bir kamyonda arama yapan polis, saman çuvalları arasına gizlenmiş 370 kilo esrar ele geçirdi. Olayla ilgili kamyon şoförü tutuklandı.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, E 90 Otoyolu üzerinde şüpheli araçlar ve şahıslar üzerinde uygulama başlattı. Bir dinlenme tesisi içerisinde şüphe üzerine 63 EP 884 plakalı kamyonu durduran polis, özel eğitimli narkotik köpeği 'Creyz' ile birlikte arama yaptı. Saman çuvalları yüklü kamyon, köpeğin tepki vermesi üzerine Kemal Satır Caddesi üzerindeki kapalı semt pazarı alanına çekildi.
KÖPEK ARAMASINA SİLOKONLU ÖNLEM
Burada yapılan detaylı aramada polis, saman çuvalları arasında gizlenmiş, streç film ile sarılı ve eğitimli köpeklerin koku almasını önlemek için üzeri silikon ile kaplanmış poşetler içerisinde 370 kilo 320 gram kubar esrar ele geçirdi. Esrarın Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden temin edilip Adana'ya götürüldüğü belirtilirken, vergi usul kanununa muhalefet, başkasına ait kimlik bilgilerini kullanma ve petrol kaçakçılığı suçlarından kaydı bulunan kamyon sürücüsü 32 yaşındaki Şükrü K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

İE(OA/AK) (FOTOĞRAFLI)