SAKARYA'da 2010 yılında faaliyete geçen, kentin en büyük alışveriş merkezinin ortakları arasında çıkan anlaşmazlık sonucu, şirketin hisselerini sahte imzalarlarla devralmakla suçlanan AVM'nin sahibi işadamı Orhan Kocabıyık ve muhasebicisi Ercan A.'nın yargılanmalarına başlandı. Serdivan AVM'nin hisselerini satın alan Orhan Kocabıyık'ın, 5 ortaktan 2'sinin yaklaşık 60 milyon lira değerindeki hisselerinin yüzde 56'lık bölümünü, usulsuzluk yaparak aldığı öne sürülüyor.
Sakarya'nın Serdivan ilçesinde 2010 yılında açılan, kentin en büyük ve en gözde ticari işletmelerinden olan alışveriş merkezi, ekonomik sıkıntı nedeniyle işadamı Orhan Kocabıyık'a satılması için ortaklar sözleşme imzaladı. Ancak sözleşmenin imzalandığı gün iddialara göre Yönetim Kurulu karar defterine tek pay sahibi olarak Orhan Kocabıyık'ın adı yazıldı ve Kocabıyık şirketin tümüyle sahibi haline geldi. 
Bu durumu sonradan fark eden şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Mersinoğlu ve ağabeyi Adnan Mersinoğlu yüzde 56'lık hisselerinin imzaları taklit edilerek devredildiğini öne sürüp Cumhuriyet Savcılığına başvurunca konu yargıya taşındı. İşadamı Orhan Kocabıyık ve muhasebeci Ercan A. hakkında Sakarya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'özel belgede sahtekarlık ve dolandırıcılık' suçlamasıyla dava açıldı.
İlk duruşmaya AVM'nin sahibi Orhan Kocabıyık, muhasebecisi Ercan A. ile yüzde 56'lık hisselerinin usulsuz şekilde alındığı öne sürülen iki kardeşten Adnan Mersinoğlu ve avukatları katıldı. Duruşmada ifade veren Adnan Mersinlioğlu, alışveriş merkezinin devrinin sahte imzalarla yapıldığını öne sürerek  "3 yönetim kurulu toplantısında imza kararı alınmış. Bizim bundan haberimiz yok" dedi.
Duruşmada ifade veren Orhan Kocabıyık ise, "Bunlar borç içerisinde idi. Buranın kapanıp batmaması için almamı istediler. Ben de satın aldım. İyilik olsun diye aldım. Satış esnasında satışla ilgili usuller nedir bilmem. Benim muhasebeci ve avukatlarım vardır. Ben 18 milyon liralık borcu ödedim" dedi. Dava tanıkların dinlenmesi ve belgelerin incelenmesi için ertelendi.

ZT-AG(MB/AAA)(FOTOĞRAFLI)