Zafer TOKUŞ-Aziz GÜVENER/ ADAPAZARI,(Sakarya),() - AÇILIŞI Ankara'da yapılan içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da içinde bulunduğu Piri Reis Yüksek Hızlı Treni Sakarya'nın Arifiye ilçesi Garı'nda durmayınca burada Vali Hüseyin Avni Coş ile birlikte bekleyen yaklaşık 200 kişi hayal kırıklığı yaşadı. 
Piri Reis Yüksek Hızlı Tren'in ilk seferini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Eski Bakan ve Başbakan Danışmanı Binali Yıldırım ile yaptı. Ankara'dan yola çıkan tren Eskişehir ve Bilecik'te mola verdi. Başbakan Erdoğan trenin mola verdiği iki şehirde konuşma yaptığı için Sakarya'da da konuşabileceğini düşünerek birçok vatandaş trenin geçeceği Arifiye Garı'na akın etti. Polislerin de önlem aldığı tren istasyonunda trenin durabilecegi ihtimaline karşılık ses düzeni hazırlanırken, istasyonun bir bölümüne halı serildi. Uzun süren bekleyiş saat 17.30 sıralarında Yüksek Hızlı Trenin belirmesiyle heyecana dönüştü. Vatandaşlar ellerinde bayraklarla beklerken, makinist bölümünde bulunan Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Lütfi Elvan ve Eski Bakan Binalı Yıldırım Arifiye'ye el sallayarak yoluna devam etti. Başbakan Erdoğan'ı göremeyen yaklaşık 200 kişi trenin geçmesinin ardından dağıldı. 
Arifiye'deki bu görüntüler Şener Şen'in 1987 yılında başrolünü oynadığı 'Selamsız Bandosu' filmini hatırlattı. Filmde, Cumhurbaşkanının kasabadan geçecegini öğrenen kasaba halkı, Cumhurbaşkanı karşılamak için hazırlık yaparlar. Büyük emeklerle bando takımı kurarlar. Ancak o gün geldiğinde cumhurbaşkanının içerisinde bulunduğu tren durmayarak yoluna devam eder.

FOTOĞRAFLI