SAKARYA Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda 71 kilo eroin ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi, mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Doğu illerindeki sınırlardan yurda sokulan eroinin, Sakarya’ya getirilip, buradan da zulalı araçlarla Avrupa ülkelerine sevkiyatının yapılacağını tespit eden Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri teknik takip başlattı. Uyuşturucu madde ithali, ihracı ve ticareti yapan su örgütüne yönelik yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar sonucunda dün akşam saatlerinde Sakarya, Van ve Hakkari illerinde yapılan operasyonda 2 ayrı zulalı araç ve valizde toplam 71 kilogram eroin ele geçirildi.
Operasyonda Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde 3 kişi, Van ilinde 2 kişi, Hakkari ilinde 1 kişi yakalanırken şüphelilerin üzerinde 6 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin arıdından Adliyeye sevk edilen Ş.D., Y.D., E.Ş., H.K., M.Ö. tutuklanırken bir kişi ise adli kontrol cezası ile serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI