MUĞLA’nın Milas ilçesi ile İzmir ve İstanbul’da polisin düzenlediği operasyonda sahte banknotlarla yakalanıp gözaltına alınan 7 şüpheliden 6’sı tutuklandı.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile Milas Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, istihbarat çalışmasıyla piyasaya sahte para süreceğini belirledikleri bir çeteyi 6 ay süreyle teknik ve fiziki takibe aldı. Takibin ardından, geçen Salı günü şüphelilere yönelik olarak, Milas başta olmak üzere İzmir ve İstanbul’da eş zamanlı operasyonlar yapıldı. Operasyonda, M.Y., Ç.A., S.B., S.D., Ş.G., M.D. ve E.Ç. gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, işyeri ve üzerlerindeki aramalarda, sahte olduğu anlaşılan 100’lük halde 251 ABD doları, 48’i 200’lük, 135’i 100’lük, 7’si 50’lik, 3’ü 20’lik, 1’i de 10 liralık banknotlar ile 10 gram bonzai sentetik uyuşturucu ve 3 ecstasy uyuşturucu hap ele geçiirldi.
Gerçeğine büyük ölçüde benzeyen ve bazı kontrollerden rahatlıkla geçtiği öğrenilen sahte paralarla yaklanan 7 şüpheliden 6’sı bugün sevk edildikleri adliyede tutuklandı. Şüphelilerden S.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.
Sahte para çetesine yönelik geçtiğimiz aylarda yapılan operasyonlarda da N.K., E.İ., S.A., M.M., M.L., E.G. ve E.A., tutuklanmıştı. Böylece operasyonda tutuklananların sayısı 13’e yükselmiş oldu.

OÇ(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)