İSTANBUL, Antalya ve Kocaeli’nde düzenlenen operasyonda kendilerini Maliye veya SGK müfettişi olarak tanıtarak işyerlerinde  denetim yapan ve buldukları eksikler karşılığında rüşvet toplayan 25 kişi polis tarafından yakalandı. 20 KİŞİ TUTUKLANDI Sahte kurum kimlikleri kullanarak gittikleri 88 işyerlerinde organize şekilde dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şüphelilerden 20’si çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken 3 şüpheli denetimli serbestlik verilerek bırakıldı.

30 ADRESE BASKIN YAPILDI İstanbul’da Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonuyla aynı gün Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından organize bir şekilde dolandırıcılık yapan bir çetenin çökertildiği belirtildi. Yaklaşık 6 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından sabaha karşı daha önceden belirlenen İstanbul, Antalya ve Kocaelin’de 39 adrese yapılan eş zamanlı baskınlarda 25 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları evlerde yapılan aramalarda bir ruhsatsız tabanca, sahte SGK kimlikleri, sahte SGK ceza tutanakları bir miktar uyuşturucu ve 40 bin lira nakit para ele geçirildi.

GRUPLAR HALİNDE DENETİME ÇIKIYORLARMIŞ Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde sorgulanan şüphelilerin bir lidere bağlı olarak çalıştıkları ve her sabah 3 yada 4 kişilik ekipler halinde işe çıktıkları öğrenildi. Gittikleri işyerlerinde sözde denetimler yapan, işçilerin sigortalarının ödenip ödenmediğini soran çete üyelerinin eksiği çıkan işadamlarıyla rüşvet pazarlığına oturdukları belirtildi. Yüksek miktarda ceza tutanaklarını hazırlayarak karşılarındaki kişiyi korkutan şüpheliler daha sonra rüşvet alarak sahte tutanakları yırtarak işyerinden ayrıldıkları öğrenildi. Şüphelilerin bu yolla milyonlarca lira rüşvet topladıkları öğrenildi. Polis alınan rüşvetin çete reisinde toplandığı, dolandırıcılığı yapan şüphelilerin bu paradan yüzde aldıklarını tespit etti. Şüphelilerin bir çok eylemenin gittikleri işyerleri kameraları tarafından kaydedildiği öğrenildi.

Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken aralarında çete reisinin de bulunduğu 20 kişi tutuklandı. Mahkemeye sevk edilen 3 şüpheli ise haklarında denetimli serbestlik verilerek serbest bırakıldı.
AA(HE)