ADIYAMAN'da kendisini komiser olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen kişi, polisler tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Olay, öğleden sonra Gölbaşı Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre polis ihbar hattını arayan bir cep telefonu satıcısı, işyerine gelen polis kıyafeti giymiş ve kendisini komiser olarak tanıtan kişinin faturasını yatırdığını ancak parasını ödemediğini söyleyerek şikayetçi oldu. Bunun üzerine işyerine giden polislerin bilgisine başvurduğu esnaf, "İşyerine gelen bir kişi kendisini komiser olarak tanıttı. Üzerinde polis kıyafeti olduğu için inandım. Bana faturasını ödememi, üzerinde nakit olmadığı için birkaç dakika sonra getireceğini söyledi. Ben faturayı ödedim ama gelmeyince şikayetçi oldum" dedi.
Esnafın şikayetinin ardından işyerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polisler, dolandırıcılık yapan kişinin daha önce de benzer suçtan sabıkalı 43 yaşındaki Seyit A.D. olduğunu saptadı. Polisler yaptığı araştırmada, dolandırıcılık yaptığı belirlenen şüphelinin Kahta İlçesi'nde bulunduğunu belirledi. Kahta'da giden polislerin gözaltına aldığı sahte komiserin evinde polis kıyafetleri de bulundu.
Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Seyit Ahmet D.'nin yapılan sorgulamasında benzer yöntemlerle çeşitli kentlerde karıştığı 5 ayrı dolandırıcılık olayından da arandığı ortaya çıktı. Şüpheli, yapılan sorgulamasının ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu.