Kadıköy'de kendilerini güven timi polisi olarak tanıtarak 4 ayrı kişiyi dolandırmaya çalışan 2 zanlı Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından kıskıvrak yakalandı. Dolandırıcıların kandırdıkları yaşlı kadınla banka şubesindeki görüntüleri de güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.
Güven Timleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler devriye görevini gerçekleştirirken Göztepe'de bir banka şubesinin önünde, yaşlı kadını takip eden iki kişiden şüphelendi.  İki zanlının bankaya giren yaşlı kadını daha önceden telefonla aradıkları ve kendilerini Güven Timi polisi olarak tanıtıp, "Hesaplarına terör örgütü tarafından el konuldu" dediği öğrenildi.
Güven timleri şüphe üzerine yaşlı kadının arkasından banka şubesine girip müşteri gibi beklemeye başladı. Serpil B. bankada parasını çekmek için sıra beklerken, içeriye dolandırıcılardan biri gelip, kadının parayı çekip çekmediğini kontrol etti. Dolandırıcı banka şubesine girmeden önce güven timleri polis kimliklerini gösterip Serpil B.'ye dolandırıldığını belirterek durumu anlattı.
Serpil B. de bankadan çektiği 8 bin TL ile şubeden ayrılıp dolandırıcıların yanına gitti. Bu sırada banka etrafında da önlem alan gerçek güven timleri sahtelerini kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan Hasan Ç.(51) ve Özer D.(39) polis merkezine götürüldü. Özer D'nin telefonla aradığı kurbanlarına kendini Güven Timleri'nin komiseri olarak tanıttığı öğrenildi. Polis merkezindeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkedilen Hasan Ç. ve Özer D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Güven timleri sayesinde dolandırılmaktan kurtulan Serpil B. ise "Emniyet Müdürlüğü'nden aradıklarını ve polis olduklarını söyleyip, bankaya gitmemi istediler" dedi. Serpil B.'nin kardeşi Faruk O. da "Ablamı telefonla arayıp hesaplarına el konulduğunu söyleyerek bankaya gitmesini söylemişler" diye konuştu.