GEBZE (Kocaeli), () - KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde sahte deniz yüzbaşı kıyafetiyle bindiği taksi ile İzmit'e kadar gelen kimliği belirsiz bir kişi, ceketini ve şapkasını taksiciye bırakıp "Hemen geliyorum" dedikten sonra kayıplara karıştı. Dolandırıldığını anlayan taksici, şüphelinin bıraktığı ceketi, polise teslim etti.
Gebze Fatih Devlet Hastanesi yanındaki SSK Taksi Durağı'nda taksicilik yapan Bayram Bozdemir’in yanına gelen ve üzerinde deniz yüzbaşı kıyafeti bulunan bir kişi, "Ben Deniz yüzbaşıyım. Şu anda Çanakkale'ye gitmem lazım. Acilen İzmit'te Cengiz Topel Havalimanı arkasında bulunan bahçeler mevkiine gitmem lazım" diyerek araca bindi. İzmit'e geldiklerinde ise şüpheli üzerindeki ceket ve şapkayı araçta bırakıp, "Bunlar dursun hemen geliyorum" dedikten sonra ortadan kayboldu.
Uzun süre yolcusunun dönmesini bekleyen ve o gelmeyince dolandırıldığını anlayan taksi şoförü Bayram Bozdemir, hemen polise gitti. Olayı anlatan taksici, şüphelinin bıraktığı ceket ve şapkayı, polise teslim etti. Polis olayla ilgili inceleme başlatılırken, eşkale uyan kişinin benzer dolandırıcılık suçlarına karıştığı da anlaşıldı.

BK(MB/CK) (FOTOĞRAFLI)