EDİRNE’nin Keşan İlçesi’nde kendisini 'astsubay' olarak tanıtan ve bu yolla dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 29 yaşındaki Kenan Avşar, tutuklanarak cezaevine konuldu.
2008 yılında astsubaylıktan ihraç edildiği öğrenilen Kenan Avşar, iddiaya göre geçen Nisan ayında Sakarya'da, Ağustos ayında ise İzmit’te hurda işi yapanlarla bağlantıya geçerek, kendisinin Keşan’da görevli astsubay olduğunu ve askeri araç hurdaların satılması için açılacak ihaleyi kazanmalarına yardımcı olacağını söyledi. Avşar, bu yöntemle kimlikleri açıklanmayan iki kişiyi dolandırdı.
Bu kişilerin ihbarı üzerine polis elde delil bulunmadığı için Avşar'ı teknik takibe aldı ve telefonunu dinledi. Kenan Avşar, Ankara’da hurdacılık yapan 52 yaşındaki Çetin Işık ile görüşerek,yapılacak hurda ihalesinini 70 bin lira karşılığı kendisine vereceğini belirterek para istedi. Işık da Avşar'ın hesabına 2 bin 300 lira para yatırdı. Bugün ise geri kalan teminat parasını ödemek ve Kenan Avşar ile tanışmak için Işık Keşan'a geldi ve Avşar ile buluştu. Takipteki polis ekipleri ise durdurdukları otomobilde bulunan Avşar'ı gözaltına aldı. Işık, dolandırıldığını anlayınca şikayetçi oldu. Avşar'ın üzerinde ise kayıp ilanı verdiği askeri kimliği çıktı.
Polisteki ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Avşar, 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.