KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde tatile giderken evde yalnız bıraktığı 2 aylık bebeğini ölüme terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan sınıf öğretmeni 34 yaşındaki Seçil M.D., avukat talebinde bulundu. Halen
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Morgu’nda bulunan Berk bebeğin cenazesini ise henüz alan olmazken, 15 gün içersinde sahip çıkan olmazsa kimsesizler mezarlığına gömülecek.
Berk bebeğin Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde duran cenazesini henüz alan olmadı. Bugün Gölcük Cumhuriyet Savcılığı hastane yönetimine bir yazı göndererek, sınıf öğretmeni Seçil M.D.'nin bebeğinin cenazesinin 15 gün içersinde yakınlarından sahip çıkan olmaması halinde, Gölcük Belediyesi'ne teslim edilmesini istedi.
MAHALLE SAKİNLERİ "BEBEĞİ BİZE BIRAKSAYDI BİZ BAKARDIK"
Bu arada bebeğini ölüme terk ettiği gerekçesiyle tutuklanan sınıf öğretmeni Seçil M.D.'nin oturduğu semtte sessizlik hakim. Mahalle sakinlerinden Şebnem Girger, öğretmeni mahalle sakinlerinin fazla görmediğini belirterek, "Ben öğretmeni tanımıyorum. Ama yaşanan olaya çok üzüldük. O masum çocuğu bizlere verseydi Allah rızası için ben bakardım. Mahalle sakinleri olarak sahip çıkardık. Çocuğu olmayan insanlar var, onlara verebilirdi veya Çocuk Esirgeme Kurumuna bıraksaydı. Bizlere diyebilirdi. Devlet çocuklara, kadınlara sahip çıkıyor. Çocuğa yazık günah" dedi.
Aynı mahallede oturan Şener Güngör ise yaklaşık 2 aydır geceleri bebek ağlama sesi duyduklarını belirterek şunları söyledi:
"Öncelikle, komşusu, mahalle sakinleri olarak çocuğu bize bıraksaydı biz de bakardık. Göz kulak olurduk. Hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Ama son 2 aydır geceleri çocuk ağlamaları duyuyorduk. Başka bir komşumuzun çocuğu var, o sanmıştık. Belki de ölüme terk edilen bebeğin ağlama sesini duyuyorduk. Kadını bir kaç kez sokakta gördük ama kimseyle konuşmuyordu. Bizlere veya herhangi birine söyleseydi bebeğe bakarlardı ve sahip çıkarlardı. "