MANİSA'nın Turgutlu İlçesi'nde, sahibi tarafından terkedildiği ileri sürülen pitbull cinsi köpek, saldırdığı sokak köpeğini yaraladı. Belediye ekipleri tarafından uyuştucu iğne atan tabanca ile vurularak etkisiz hale getirilen pitbull, hayvan barınağına götürüldü. Kanlar içinde kalan sokak köpeği ise kaçarak gözden kayboldu.
Bugün saat 10.00 sıralarında, Yıldırım Mahallesi, Vatansever Sokak'ta pitbull cinsi  köpeğin, çevredeki esnafın verdiği yemeği yiyen bir sokak köpeğine saldırıp, kovaladığını görenler, durumu belediye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen Turgutlu Belediyesi Köpek Bakımevi görevlileri, sokak köpeğini bir apartmanın arka bahçesinde sıkıştırıp, vücudunun çeşitli yerlerine dişlerini geçirerek yaralayan pitbull'u uyuştucu iğne atan tabanca ile vurdu. Bir süre sonra iğnenin etkisini göstermesiyle sakinleşen pitbull, sokak köpeğini bıraktı. Sokak köpeği can havliyle yaralı olarak kaçıp uzaklaşırken, ağzı kanlar içindeki pitbull etkisiz hale getirilip, belediyeye ait kamyonetle, hayvan barınağına götürüldü. Köpek kamyonete bindirilirken bazı vatandaşların sopayla vurmaları dikkati çekti.
Görgü tanıklarından Ayşe Nazar, motosikletli bir kişinin pitbull cinsi köpeği sokağa bırakıp kaçtığını belirtip, "Bir kenarda yemeğini yiyen sokak köpeğine saldırınca sopalarla ayırmak istedik. Ancak, başaramıyınca, belediye ve polisi aramak zorunda kaldık. Allah'tan bizlere de saldırmadı. Kaçan sokak köpeğinin de bulunup, bir an önce tedavisini yapılmasını istiyoruz" dedi.

DÇ(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)